Ολυμπιακός: Άμυνα για σεμινάριο - Πέρασε... χειροπέδες στους Πιέρ και Χέιζ

Ρεσιτάλ από την άμυνα του Ολυμπιακού - Κράτησε για 40 λεπτά χωρίς καλάθι εντός παιδιάς τους Πιέρ και Χέιζ. 

Ολυμπιακός: Άμυνα για σεμινάριο - Πέρασε... χειροπέδες στους Πιέρ και Χέιζ

Οι δύο φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε, Ντεσόν Πιέρ και Νάιτζελ Χέιζ, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό στα τέσσερα πρώτα ματς της προημιτελικής σειράς. Όχι μόνο με την ικανότητά τους στην άμυνα, παίζοντας αρκετά σκληρά, αλλά και με το επιθετικό τους παιχνίδι. Έβαλαν μεγάλα σουτ από την περιφέρεια, έδιναν λύσεις στο σκορ για την ομάδα τους, ενώ παράλληλα περιόρισαν και την δραστηριότητα των Κώστα Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Νάιτζελ Χέιζ ήταν εκπληκτικός στα 4 πρώτα ματς. Είχε μέσον όρο 10,5 πόντους, με 50% από την περιφέρεια (8/16 τρίποντα), συν 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Και όλα αυτά έχοντας μέσον όρο χρόνο συμμετοχής τα 37,4 λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τέταρτο παιχνίδι στην πόλη βρέθηκε στο παρκέ και στα 40 λεπτά! Δεν ξεκουράστηκε ούτε δευτερόλεπτο.

Στο 5ο ματς της σειράς, όμως, τρόμαξε... το μάτι του. Δέχτηκε δυνατά μαρκαρίσματα (όπως έκανε και ο ίδιος), με τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Παπανικολάου να του περνούν «χειροπέδες». Τον έβγαλαν εκτός ρυθμού, περιόρισαν τη δράση του και είναι χαρακτηριστικό πως είχε 0/4 σουτ στο ματς. Σκόραρε μόνο με βολές (5/6) σε 38 λεπτά, ενώ στο τέλος του βγήκαν και νεύρα.

Όσον αφορά τον Ντεσόν Πιέρ, στα 4 πρώτα ματς, είχε μέσον όρο 11,5 πόντους, με το εντυπωσιακό 64,3% από την περιφέρεια (9/14 τρίποντα), συν 5 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ. Τι έκανε στο 5ο ματς στο ΣΕΦ; Με το ζόρι έφτανε η μπάλα στα χέρια του! Είχε μηδέν πόντους σε 33 λεπτά, παίρνοντας πάνω του μόλις δύο σουτ. Δεν τόλμησε να σουτάρει καν τρίποντο. Η

τρομερή άμυνα των ερυθρολεύκων πάνω στους δύο φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φτάσει ο Ολυμπιακός στη νίκη-πρόκριση για το Κάουνας.