Ολυμπιακός: Καληνύχτα Φενέρ, καλημέρα Κάουνας

Ο Ολυμπιακός γονάτισε τη Φενέρμπαχτσε και ετοιμάζει βαλίτσες για το μακρινό Κάουνας.

Ολυμπιακός: Καληνύχτα Φενέρ, καλημέρα Κάουνας

Ο Ολυμπιακός γονάτισε τη Φενέρμπαχτσε και ετοιμάζει βαλίτσες για το μακρινό Κάουνας. Εκεί όπου θα πάει με φόρα για να σηκώσει το 4ο ευρωπαϊκό. Θα πάει με φόρα γιατί ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου και γιατί στο κρίσιμο και πέμπτο ματς των πλέι οφ απέναντι στην πλούσια, γεμάτη σπουδαίους παίκτες και σκληρή Φενέρμπαχτσε απέδειξε πως είναι διψασμένος και πανέτοιμος να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Φυσικά μιλάμε για ένα φάιναλ φορ όπου όλα είναι μέσα, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που απαλλάχθηκε από τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη θεωρούμε πως μπορεί στο Κάουνας να σηκώσει το 4ο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υποτιμούμε την Μπαρτσελόνα και τις άλλες δυο ομάδες που θα προκριθούν σήμερα.

Όσον αφορά το ματς απέναντι με τη Φενέρμπαχτσε χθες βράδυ, όλα θεωρούμε πως κρίθηκαν τη στιγμή που οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά (και μοναδική). Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου και με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει μια διαφορά έξι πόντων (το 29-23 έγινε 29-31), ενδεχομένως πολλοί να πίστεψαν πως τα «φώτα» έσβησαν στο ΣΕΦ.

Κι όμως εκεί εμφανίστηκε ο κανονικός Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μια ομάδα που σε σφίγγει και δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα στην άμυνα, ενώ στην επίθεση… χάθηκε η μπάλα. Απλά ο Κώστας Σλούκας την πήρε στα χέρια του και την εμφάνιζε όταν ήθελε εκείνος. Διάβασε εξαιρετικά την άμυνα των Τούρκων, «χτύπησε» όλες τις αδυναμίες τους, ενώ πίσω οι Παπανικολάου, Μπλακ, Μακ Κίσικ, Κάνααν κυνηγούσαν με λύσσα όλες τις μπάλες.

Εκεί λοιπόν που η Φενέρ βρέθηκε μπροστά με +2, ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα πεντάλεπτο… θανάτου και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν καμία μπάλα στην άμυνα, ενώ στην επίθεση (αν και δεν μπήκαν τα τρίποντα) ο Σλούκας έχοντας την μπάλα στα χέρια του έκανε αυτό που έπρεπε και ο Ολυμπιακός παίζοντας με μυαλό, ωριμότητα, ορμή και ενέργεια δεν επέτρεψε ποτέ στη Φενέρμπαχτσε να πιστέψει πως μπορεί να γυρίσει, παρά το διαστημικό παιχνίδι του φοβερού Σέρβου Μάρκο Γκούντουριτς. Άλλωστε, στην επανάληψη, στην εξίσωση μπήκαν οι Σάσα Βεζένκοφ, Μουσταφά Φαλ που έδωσαν το κάτι παραπάνω και στήριξαν τους Σλούκα, Παπανικολάου και Μακ Κίσικ.

Τέλος, θα πρέπει να σταθούμε και στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος στον πέμπτο αγώνα πήγε μέχρι τέλους με εκείνους που έδειξαν πως είναι η βραδιά τους. Μίκρυνε το ροτέισον και δικαιώθηκε.