Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Του έχει βάλει δύσκολα - Καλείται να βρει απαντήσεις

Η τουρκική ομάδα έχει ζορίσει τον Ολυμπιακό, τον έχει βγάλει εκτός ρυθμού και του έχει σταματήσει τα ατού του - Οι Πειραιώτες καλούνται άμεσα να δείξουν την πραγματική τους αξία.

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Του έχει βάλει δύσκολα - Καλείται να βρει απαντήσεις

Η σειρά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε είναι στο 2-2 και την Τρίτη στο ΣΕΦ οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο Φάιναλ-Φορ. Είναι γεγονός πως σε όλη τη διάρκεια της σειράς, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν παίξει το τρομερό μπάσκετ που μας παρουσίασαν κατά την περίοδο της κανονικής διάρκειας. Είναι ξεκάθαρο πως η τουρκική ομάδα λειτουργεί εξαιρετικά και της αξίζουν τα εύσημα. Έχει κατορθώσει να περιορίσει την περίφημη κυκλοφορία της μπάλας των Πειραιωτών, έχει βάλει φρένο στον δημιουργικό τους οίστρο, έχει σχεδόν εξαφανίσει τους διαδρόμους μέσα στη ρακέτα και έχει βάλει «στοπ» στην κίνηση των παικτών μακριά από τη μπάλα, φάσεις που έφερναν τα εύκολα καλάθια, ειδικά από τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Παπανικολάου.

Ο Δημήτρης Ιτούδης σέβεται τον Ολυμπιακό, αναγνωρίζει την αξία του και με την κατάλληλη μελέτη, έχει βρει τρόπους να αποδιοργανώσει τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Τους έχει βγάλει από τη ρουτίνα τους, από την πεπατημένη τους, τους έχει αναγκάσει να μη νιώθουν άνετα στο παρκέ και δεν τους έχει αφήσει να κάνουν το παιχνίδι τους. Σε αυτό παίρνει τα εύσημα. Μπορεί να πληγώθηκε από τον Κώστα Σλούκα στο τρίτο ματς, με τον Έλληνα γκαρντ να κάνει... θραύση, αλλά αν το σκεφτείτε και αυτή η αναμέτρηση κρίθηκε στο σουτ στην εκπνοή του αγώνα.

Η Φενέρμπαχτσε ανάγκασε τον Ολυμπιακό να έχει αρνητικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (11/14), κάτι που φανερώνει πως οι ερυθρόλευκοι βγήκαν εκτός ρυθμού. Αποδιοργανώθηκαν. Σε όλη τη σειρά έχει αναγκάσει τον Τόμας Ουόκαπ να ντριμπλάρει περισσότερο, να πασάρει λιγότερο και του δίνει το σουτ. Και το πρόβλημα είναι πως είναι άστοχος.

Σε όλη τη σειρά η Φενέρμπαχτσε έχει πάρει τον έλεγχο των ριμπάουντ, μαζεύει αρκετά επιθετικά και με δεύτερες και τρίτες προσπάθειες βρίσκει τρόπο να σκοράρει. Η Φενέρ γενικότερα δείχνει να παίζει στο μάξιμουμ, ενώ οι Πειραιώτες όχι. Και αυτό είναι θέμα. Με τη μέχρι τώρα εικόνα των δύο ομάδων στα πλέι-οφς, οι Πειραιώτες δεν είναι το φαβορί στη σειρά. Οι πιθανότητες είναι στο «50-50».

Ο Ολυμπιακός καλείται να παίξει όπως ξέρει, να αντιδράσει και να κάνει το παιχνίδι του. Πως θα το καταφέρει;

1) Βρίσκοντας τρόπο να πασάρει πιο γρήγορα, να κυκλοφορεί τη μπάλα σωστά και να βγάλει και πάλι συνεργασίες στο παρκέ. Μέχρι στιγμής δυσκολεύεται να βγάλει ακόμη κα πικ-εν-ρολ.

2) Να βρει τρόπο να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ μέσα στο παρκέ. Στο τέταρτο ματς, η άμυνα της Φενέρ «κλείδωσε» τον Βούλγαρο επιθετικά, ενώ παράλληλα έβγαλε εκτός ρυθμού τον αριστερόχειρα γκαρντ. Κυρίως τον έκανε να ταλαιπωρείται ώστε να βγάλει μία πάσα, ένα σουτ

3) Να βρει ρυθμό από την περιφέρεια. Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός είναι άστοχος στα προημιτελικά στο τρίποντο.

4) Να ελέγξει τα ριμπάουντ και κυρίως να αφυπνιστούν στη θέση του σέντερ οι Ταρίκ Μπλακ και Τζόελ Μπολομπόι. Μέχρι στιγμής είναι απογοητευτικοί.

5) Είναι εκτός κλίματος ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σε όλη τη σειρά. Έχει 1/6 τρίποντα και 0/2 δίποντα. Βγάζει νεύρα, ένταση και δεν βοηθάει όπως στην κανονική διάρκεια.

6) Είναι και θέμα άμυνας. Σε σταθερή ροή δημιουργούν προβλήματα και στα 4 ματς οι Ντεσόν Πιέρ και Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δικαιολογημένα παράπονα από τους δικούς του φόργουορντ.

7) Τα ριμπάουντ στην άμυνα δίνουν τη δυνατότητα στην ομάδα να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Ολυμπιακός στα πλέι-οφς έχει βγάλει ελάχιστους αιφνιδιασμούς. Αυτά είναι επτά βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει η ομάδα του Πειραιά για να πάρει την πρόκριση για το Φάιναλ-Φορ.