Έφτασε η στιγμή να παίξει ξανά μπάσκετ

Η Φενέρμπαχτσε έχει πάει τη σειρά στα μέτρα της και για αυτό την έστειλε σε πέμπτο αγώνα, ωστόσο έφτασε η στιγμή στο «καμίνι» του ΣΕΦ να εμφανιστεί ο κυριαρχικός Ολυμπιακός.

Έφτασε η στιγμή να παίξει ξανά μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός πάλευε όλη τη χρονιά για να έχει το πλεονέκτημα έδρας και να παίξει πέμπτο ματς, εάν χρειαστεί, μπροστά στο «καυτό» κοινό του που ξέρει να σπρώχνει την ομάδα του όταν πρέπει.

Η στιγμή αυτή έφτασε. Η Φενέρμπαχτσε με το μπάσκετ που παίζει, κατάφερε να στείλει τη σειρά με τον Ολυμπιακό σε πέμπτο αγώνα. Είμαστε στο 2-2 αλλά ακόμη δεν έχουμε δει τον γνωστό κυριαρχικό Ολυμπιακό, με εξαίρεση τον πρώτο αγώνα και το τρίτο δεκάλεπτο όπου το ΣΕΦ έγειρε αλλά και την πρώτη περίοδο της δεύτερης αναμέτρησης.

Έφτασε η στιγμή έστω και στον πέμπτο αγώνα όπου θα… πέφτουν κορμιά, ο Ολυμπιακός να παίξει ξανά μπάσκετ και να πάρει την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Εάν οι «ερυθρόλευκοι» πιάσουν τον καλό τους ρυθμό, μέσα στο ΣΕΦ, με τον κόσμο στο πλευρό τους, οι Τούρκοι δεν έχουν καμία τύχη.

Η Φενέρμπαχτσε είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, σκληρή. Έχει έναν προπονητή που ξέρει καλά να κάνει «ροντέο» τα παιχνίδια με τις διαμαρτυρίες και τις κινήσεις του από τον πάγκο, αλλά είναι και ένας προπονητής που έχει… κλειδώσει τον Ολυμπιακό και δεν έχει επιτρέψει στην ομάδα του Πειραιά να κάνει το παιχνίδι του, όπως έκανε στο τρίτο δεκάλεπτο του πρώτου αγώνα και στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ματς.

Ο κυριαρχικός Ολυμπιακός του Μαρτίου θα περάσει στο φάιναλ φορ του Κάουνας. Ο Ολυμπιακός που βλέπουμε μέχρι τώρα στη σειρά με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε σαφώς και έχει πάλι τύχη αλλά εάν οι Τούρκοι πάνε την αναμέτρηση σε «σκυλομαχία», τότε θα έχουν κι αυτοί τις δικές τους πιθανότητες. Εκεί ποντάρει η Φενέρ.

Τα πάντα είναι στο χέρι του Ολυμπιακού. Εάν βρει λύσεις και παίξει το δικό του μπάσκετ, τότε είναι το ακλόνητο φαβορί. Διαφορετικά θα… σπάσουν καρδιές και όποιος αντέξει…

ΥΓ Εμείς απ’ έξω τα βλέπουμε όλα εύκολα και δυνατά, αλλά μιλάμε για τέσσερα ματς στη σειρά, τα δυο μάλιστα εκτός έδρας, απέναντι σε μια Φενέρμπαχτσε που είναι έτοιμη να πεθάνει στο γήπεδο για να αποκλείσει τον Ολυμπιακό.

ΥΓ Ρίχνει «ξύλο» η Φενέρμπαχτσε. Ας κάνει το ίδιο και η ομάδα του Μπαρτζώκα και μέσα από την άμυνά της, να πάρει δύναμη και για την επίθεση. Να τρέξει, να πετύχει εύκολα καλάθια και να βάλει τον κόσμο στην εξίσωση.