Εφές: Περικαρδίτιδα ο Σίνγκλετον που επιστρέφει σε έναν μήνα

Σύμφωνα με τον γιατρό της Εφές ο Κρις Σίνγκλετον υπέστη περικαρδίτιδα και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση σε έναν μήνα.

Εφές: Περικαρδίτιδα ο Σίνγκλετον που επιστρέφει σε έναν μήνα

Καθησυχαστικός ήταν στις δηλώσεις του ο γιατρός της Εφές για την κατάσταση της υγείας του Κρις Σίνγκλετον. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο γιατρό της τουρκικής ομάδας ο Αμερικανός φόργουορντ δεν υπέστη έμφραγμα, αλλά διαγνώστηκε με περικαρδίτιδα.

Ο παίκτης ήδη έχει ξεκινήσει τη θεραπεία του και ανταποκρίνεται σε αυτήν πολύ, ενώ θα τη συνεχίσει για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Μετά από έναν μήνα ο Σίνγκλετον θα μπορεί να επιστρέψει στη δράση.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Κρις Σίνγκλετον:

«Από την Τετάρτη (3/5) φιλοξενούμε στον ασθενή στο νοσοκομείο μας. Στην αρχή, ένιωθε έναν πόνο στο στήθος. Αρχικά, υποβάλαμε τον ασθενή σε αγγειογραφία, η οποία δεν έδειξε κάποια καρδιοαγγειακή απόφραξη. Άρα, ο ασθενής δεν υπέστη έμφραγμα.

Οι υπόλοιπες εξετάσεις έδειξαν την κατάστασή του. Τότε, διαγνώσαμε ότι ο ασθενής έχει περικαρδίτιδα. Τι είναι η περικαρδίτιδα; Περικαρδίτιδα είναι μία φλεγμονή στην καρδιά. Είναι μία προσωρινή κατάσταση, η οποία συνήθως προκαλείται από μόλυνση. Οι ασθενείς συνήθως αναρρώνουν σε 2-3 εβδομάδες. Ορισμένες φορές η διαδικασία μπορεί να πάρει 1-2 μήνες, αλλά συνήθως είναι σε 2-3 εβδομάδες. Το ίδιο θα ισχύει για τον Κρις.

Αμέσως ξεκινήσαμε θεραπεία και ο οργανισμός του ανταποκρίνεται εξαιρετικά μέχρι στιγμής. Θα ξεκουραστεί για 1-2 εβδομάδες, αλλά θα του πάρει περίπου έναν μήνα για να επιστρέψει στο γήπεδο. Όλο αυτό το διάστημα θα τον παρακολουθούμε στενά. Έπειτα από έναν μήνα, θα μπορεί κανονικά να επιστρέψει στην αθλητική του ζωή και να συνεχίσει την καριέρα του στο μπάσκετ».