Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Τα ριμπάουντ και οι ψηλοί

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένει από τους ψηλούς του Ολυμπιακού να αρπάζουν κάθε διεκδικούμενη μπάλα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Τα ριμπάουντ και οι ψηλοί

Η Φενέρμπαχτσε κατόρθωσε και πήρε το «διπλό» στο ΣΕΦ στο δεύτερο ματς, έχοντας μόλις 48,9% στα δίποντα. Τι ήταν αυτό όμως που της έδωσε τη νίκη; Η κυριαρχία στα ριμπάουντ (30-34) παίρνοντας 15 επιθετικά, σκοράροντας με δεύτερες και τρίτες προσπάθειες. Στην προετοιμασία και στην ανάλυση δόθηκε τεράστια έμφαση στο να μην επαναληφθεί αυτή η άθλια εικόνα στο παιχνίδι των αιθέρων. Είναι ανεπίτρεπτο σε αυτό το επίπεδο ο αντίπαλος να παίρνει τόσα πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Ειδικά οι Ταρίκ Μπλακ και Τζόελ Μπολομπόι είχαν βρεθεί σε κακή μέρα, χάνοντας όλες τις μάχες από τους αντίπαλους ψηλούς των Τούρκων.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα αναμένει από εκείνους να... δαγκώνουν στα μετόπισθεν, να αρπάζουν κάθε διεκδικούμενη μπάλα και να επιβάλουν τη δυναμική τους σε επίπεδο έντασης. Τα επιθετικά ριμπάουντ -λένε οι προπονητές- δεν είναι μόνο θέμα τύχης, αλλά κυρίως θέμα έντασης, αποφασιστικότητας, ενέργειας και θέλησης. Επίσης, οι Τούρκοι στο δεύτερο ματς έκαναν μόλις 7 λάθη, δείγμα πως οι Πειραιώτες δεν πίεσαν όσο θα ήθελαν τον αντίπαλό τους.

Ο Ολυμπιακός απόψε θα πάει περισσότερο στη δύναμη, στην επαφή, στη σκληράδα και θα το δείτε στην πράξη. Ζητούμενο να «δαγκώνουν» για κάθε κατοχή. Ο Τζόναθαν Μότλεϊ στο «5» είχε 15 πόντους (6/10 δίποντα) και 7 ριμπάουντ, δείχνοντας θεριό ανήμερο μέσα στη ρακέτα. Είναι σημαντικό να ανεβάσουν απόδοση οι Μπλακ και Μπολομπόι, γιατί είναι αδύνατον να παίζει +25 λεπτά ο Μουσταφά Φαλ. Είναι μεγάλο κορμί, κουράζεται περισσότερο και έχει ανάγκη από ανάσες.