Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Θα γίνει μάχη στο «5»

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τη Φενέρμπαχτσε. Υπερέχει σε βάθος στο ρόστερ σε όλες τις θέσεις, παίζει καλύτερα και διαθέτει μεγαλύτερο βαθμό χημείας και ομοιογένειας.

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Θα γίνει μάχη στο «5»

Φάνηκε και από τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, στις οποίες οι Πειραιώτες επικράτησαν άνετα, τόσο στο ΣΕΦ (94-67) όσο και στην Κωνσταντινούπολη (73-93). Η τουρκική ομάδα διαθέτει ποιοτική περιφερειακή γραμμή, αλλά είναι αμφίβολη η συμμετοχή των ποιοτικών γκαρντ Μάρκο Γκούντουριτς και Σκότι Ουίλμπεκιν. Έρχονται από τραυματισμό, ενδέχεται να αγωνιστούν, αλλά είναι ανέτοιμοι.

Θεωρείται δεδομένο πως ο Δημήτρης Ιτούδης θα επιχειρήσει να ποντάρει στον πιο σταθερό και αξιόπιστο παίκτη του στη φετινή σεζόν. O λόγος φυσικά για τον Τζόναθαν Μότλεϊ, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν φέτος στην Ευρωλίγκα τα πηγαίνει περίφημα. Έχει γίνει σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα και συνεισφέρει ενεργά στην επίθεση. Έχει 14,9 πόντους (62,8% δίποντα), 5,6 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 0,5 κλεψίματα ανά παιχνίδι, σε 23,1 λεπτά συμμετοχής. Πίσω του έρχονται ο Τόνι Τζεκίρι (4,9 πόντοι, 3,2 ριμπάουντ) και ο δυναμικός Ντέβιν Μπούκερ (5,8 πόντοι, 3,3 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ), ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει ουσιαστικά τον ρόλο του τέταρτου ψηλού.

Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, όχι τόσο η μάχη μεταξύ του Τζόναθαν Μότλεϊ με τον Μουσταφά Φαλ όσο κυρίως η μάχη μεταξύ των δύο γραμμών των ψηλών των δύο ομάδων.

Ο Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού έχει 7,2 πόντους, με το εντυπωσιακό 75,2% στα δίποντα, συν 4,6 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά παιχνίδι. Είναι παίκτης-φόβητρο μέσα στη ρακέτα και είναι πολλές οι φάσεις που αναγκάζει τους αντιπάλους είτε να... φεύγουν από τη ρακέτα είτε να υποπίπτουν σε λάθη, πράγματα που η στατιστική δεν καταγράφει. Δεν είναι μόνος του όμως.

Υπάρχουν και ο Ταρίκ Μπλακ, με ανεβασμένη απόδοση το τελευταίο διάστημα, όμως και ο Τζόελ Μπολομπόι, με εμπειρία και παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν την αθλητικότητά τους μέσα στη ρακέτα. Όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση, καθώς είναι ικανότατοι στις συνεργασίες πικ εν ρολ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ