Μπαρτζώκας: «Ονειρεύομαι το Κάουνας»

Στη σημασία των αναμετρήσεων με τη Φενέρμπαχτσε, τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και την ομαδικότητα που χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. 

Μπαρτζώκας: «Ονειρεύομαι το Κάουνας»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις προσεχείς «μάχες» με τη Φενέρ για τα playoffs της Ευρωλίγκας.

Παράλληλα στάθηκε στο μπάσκετ που παίζουν οι Πειραιώτες στον Γιάννουλη Λαρεντζάκη αλλά και στο γεγονός πως οι Πειραιώτες είναι υπεράνω προσώπων.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει βύσμα στον αθλητισμό, ότι αξίζεις, παίρνεις. Το μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι δημοκρατικό. Οι φιλοδοξίες του καθενός έχουν να κάνουν με το παιχνίδι και το συμβόλαιο. Εγώ πρέπει να οδηγήσω την ομάδα μακριά. Ποτέ δεν πίστευα στους εμπνευσμένους ηγέτες. Πιστεύω στη συλλογική δουλειά. Να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Ο Ολυμπιακός είναι σαν συμφωνική ορχήστρα, αυτό που δείχνουμε εμείς περιλαμβάνει πάρα πολλούς. Στις ομάδες μου πάντα παίζουμε ομαδικά, οι παίκτες έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Καλοί πασέρ, με ταχύτητα και καλοί με τη μπάλα στα χέρια, αλλά και χωρίς», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια τόνισε: «Χαίρομαι που ο κόσμος απολαμβάνει το μπάσκετ που παίζουμε, αλλά όλα συμβαδίζουν με τις νίκες. Δεν μας πολυσυμπαθούν σε δύσκολες έδρες όπως του Άρη, αλλά στο τέλος ο κόσμος περίμενε για φωτογραφίες.

Μου άρεσε το φετινό ρεκόρ στις ασίστ και η άμυνα μας. Οι ήττες πάντα φέρνουν εσωστρέφεια. Κάναμε κοιλιά, κάποιοι παίκτες καινούριοι έπρεπε να πειστούν για τον τρόπο παιχνιδιού μας.

Για τον Λαρεντζάκη είπε: «Ο Λαρεντζάκης είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες, αλλά πολλές φορές παίζει με το ένστικτο. Εγώφ φωνάζω στους παίκτες μόνο όταν κάνουν του κεφαλιού τους»

Για την σειρά με τη Φενέρ και την περσινή ήττα από την Εφές: «Όλη τη χρονιά ήμασταν καλύτεροι από τη Φενέρ, σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και θα παίξουμε με τη μεγαλύρερη ένταση. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τη Φενέρ. Θα προσεγγίσουμε το ματς με την απαραίτητη σοβαρότητα. Δεν υπάρχει καμιά πληγή από την περσινή ήττα από την Εφές. Ήταν μεγάλη επιτυχία η παρουσία στο Final 4. Χάσαμε στο τελευταίο σουτ από την Εφές. Φέτος ονειρεύομαι το Κάουνας. Πριν το Κάουνας όμως έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.

Στο τέλος ανέφερε: «Δεν δίνω εύσημα σε κανέναν, για όσα έχουμε κάνει ως τώρα. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει και χωρίς τους θρυλικούς Σπανούλη και Πρίντεζη. Το εργασιακό περιβάλλον είναι φανταστικό, ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω προσώπων».