Παναθηναϊκός: Κρατάει μόνο τα λάθη

Μια μαρτυρική σεζόν στην EuroLeague τελείωσε για τον Παναθηναϊκό με πολλές αστοχίες, εφιαλτικές βραδιές και τεράστια απογοήτευση

Παναθηναϊκός: Κρατάει μόνο τα λάθη

Το… μαρτύριο έλαβε τέλος για τον Παναθηναϊκό, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην EuroLeague με μια ακόμα ήττα, αλλά και με μια βαριά τιμωρία για παραβίαση του Financial Fair Play σε προηγούμενες χρονιές.

Του επεβλήθη πρόστιμο και αφαίρεση δύο νικών. Ε, δεν είχε κάνει και πολλές…

Τα εγκληματικά λάθη του καλοκαιριού με τους Ντέγιαν Ράντονιτς και Αργύρη Πεδουλάκη να μην μπορούν να συντονιστούν και να συνεννοηθούν αποτέλεσε τον στραβό δρόμο που από την αρχή πήραν τα πράγματα.

Ο Σέρβος προπονητής δεν μπόρεσε όχι μόνο να κουμαντάρει την ομάδα του, αλλά από ένα σημείο και μετά ουσιαστικά σταμάτησε να προσπαθεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα και η κατάσταση τον είχε συμπαρασύρει.

Περίμενε κι αυτός λοιπόν να αποχωρήσει κάνοντας υπολογισμούς για την αποζημίωσή του.

Την ίδια στιγμή με ελάχιστες είναι αλήθεια εκλάμψεις, στην EuroLeague, εκεί όπου οι ομάδες είναι δυνατές, έχουν ποιότητα και παίκτες με τεράστια προσωπικότητα, η εικόνα ήταν άθλια με ντροπιαστικές εμφανίσεις και εφιαλτικές βραδιές.

Ακόμα και παίκτες που θα έπρεπε να παλεύουν για την ομάδα από ένα σημείο και μετά άρχισαν να ενδιαφέρονται για τα ατομικά τους στατιστικά έχοντας στο μυαλό τους την επόμενη ομάδα στην οποία θα βρίσκονται τη νέα σεζόν.

Όχι ότι κατάφεραν να τα βελτιώσουν βέβαια, αλλά είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στα αποδυτήρια.

Η σεζόν είναι πέρα για πέρα αποτυχημένη και από αυτήν οι «πράσινοι» δεν έχουν να κρατήσουν τίποτε περισσότερο από τα λάθη που έκαναν. Διότι δεν υπάρχει κάτι θετικό στο οποίο θα μπορούσαν να στηριχθούν.

Από εδώ και πέρα έχουν τον τελευταίο στόχο που έχει απομείνει, να διεκδικήσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και με την υπάρχουσα κατάσταση οι πιθανότητες που έχουν να πάρουν το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό που έχουμε δει έως τώρα είναι ελάχιστες.

Δεν μπορούν όμως να κάνουν τίποτε παραπάνω από το να προσπαθήσουν, όπου κι αν φτάσει το σερί, διότι είναι ο Παναθηναϊκός…