Ο Ολυμπιακός των ρεκόρ συνεχίζει με το βλέμμα στο Κάουνας

O Oλυμπιακός του «μέχρι τέλους» σαρώνει τους τίτλους, τα ρεκόρ και έχει βάλει πλώρη να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης στο Κάουνας - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Ο Ολυμπιακός των ρεκόρ συνεχίζει με το βλέμμα στο Κάουνας

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1, στη μετά «μέχρι τέλους» εποχή, είναι εκκωφαντική. Οι Πειραιώτες σαρώνουν τους τίτλους, σημειώνουν ρεκόρ και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία. Πέρσι κατέκτησαν το Νταμπλ στην Ελλάδα, δεν έχουν χάσει τρόπαιο από τη στιγμή που επέστρεψαν στις εγχώριες διοργανώσεις, έχουν στο 13-0 τον Παναθηναϊκό και πλέον κατόρθωσαν και κάτι ακόμη. Να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της EuroLeague, η οποία από τη σεζόν 2016-2017 λειτουργεί με νέο σύστημα. Μεγάλο επίτευγμα, σε ένα τρομερά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, κόντρα σε αντιπάλους με μεγαλύτερα μπάτζετ και ισχυρά ρόστερ.

Οι ερυθρόλευκοι διανύουν μία νέα χρυσή εποχή, ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και για αυτόν τον λόγο στο τέλος της αναμέτρησης, άπαντες σηκώθηκαν στο πόδι, χειροκρότησαν και αποθέωσαν τους πρωταγωνιστές, για την έξοχη σεζόν που τους χαρίζουν. Η ομάδα κάθε χρόνο κάνει βήματα μπροστά και κυρίως βγάζει υγεία, εντός και εκτός παρκέ. Και όλα αυτά ενώ λίγες μέρες νωρίτερα, οι Αγγελόπουλοι «έδεσαν» στο μεγάλο λιμάνι, τόσο τον Σακίλ ΜακΚίσικ, όσο και τον Τόμας Ουόκαπ, δείχνοντας πως στον Ολυμπιακό υπάρχει όραμα και πλάνο.

Πλέον, οι Πειραιώτες θα αναμένουν τον αντίπαλό τους στα playoffs. Θα είναι η ομάδα που θα τερματίσει στην 8η θέση και οι ερυθρόλευκοι θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Μέσα στο 2023 το ΣΕΦ είναι απόρθητο κάστρο. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν χάσει από κανέναν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Τελευταία τους ήττα, ήταν τον περασμένο Δεκέμβρη από τον Ερυθρό Αστέρα. Από τότε, όμως, όποιος έρχεται στο φαληρικό στάδιο αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι. Ο Ολυμπιακός θα είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσει όποιον αντίπαλο βρεθεί στο κατώφλι του.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη επί της Μπασκόνια παίζοντας εξαιρετική άμυνα, κρατώντας στο -10 τους Βάσκους από τον μέσον όρο τους στην επίθεση. Έλεγξε τον ρυθμό, κυριάρχησε στα ριμπάουντ (44-31) και είχε σε τρομερή κατάσταση τους Σάσα Βεζένκοφ, Κώστα Σλούκα και Κώστα Παπανικολάου. Κομβικής σημασίας για τους Πειραιώτες, να βρεθούν και οι τρεις παίκτες σε εξαιρετική κατάσταση στα προημιτελικά