Πονίτκα: «Να δείξουμε στο τελευταίο ματς της EuroLeague πως αξίζαμε κάτι παραπάνω»

Ο Ματέους Πονίτκα σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού κόντρα στην Παρτιζάν (14/04, 21:30) μίλησε για το τέλος της κανονικής περιόδου της EuroLeague, ενώ αναφέρθηκε και στα play-off της Basket League.

Πονίτκα: «Να δείξουμε στο τελευταίο ματς της EuroLeague πως αξίζαμε κάτι παραπάνω»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι (14/04, 21:30) στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στην EuroLeague, με τον Ματέους Πονίτκα σε δηλώσεις του να χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη αναμέτρηση ως ευκαιρία για τους πράσινους να αποδείξουν πως άξιζαν κάτι παραπάνω την φετινή σεζόν.

Επιπλέον, ο Πολωνός γκαρντ-φόργουορντ αναφέρθηκε στα play-off της Basket League, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να αφήσει πίσω του την κακή ευρωπαϊκή πορεία του και να στρέψει το βλέμμα του στις εγχώριες υποχρεώσεις με φόντο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πονίτκα:

«Είμαστε στεναχωρημένοι, σίγουρα στεναχωρημένοι επειδή νομίζω κανείς μας δεν περίμενε αυτή τη σεζόν. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι και ελπίζω να δείξουμε πως αξίζαμε παραπάνω. Θα παλέψουμε και ελπίζω να κάνουμε την έκπληξη».

Σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι να βρουν κίνητρο για τέτοιου είδους αγώνες: «Για μένα δεν είναι καθόλου δύσκολο. Πάμε εκεί, σε μια από τις «καυτές» ομάδες αυτή τη περίοδο στη Euroleague, σε ένα γήπεδο με 20.000 κόσμο, θα αγωνιστούμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να σου δώσει κίνητρο. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, θα έπρεπε να είναι φυσικό να έχεις το κίνητρο να αγωνιστείς απέναντι στη Παρτιζάν».

Αναφορικά με το πως έχει στο μυαλό του την επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Euroleague: «Έχουμε τα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί στα playoffs. Οι τελευταίοι αγώνες της Basket League μας έδειξαν ότι οι ομάδες δεν είναι «κοιμισμένες», γίνονται όλο και καλύτερες. Δεν θα είναι εύκολο, θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλοί για να κερδίσουμε τους αγώνες και να παλέψουμε για το πρωτάθλημα».

στρέφει το βλέμμα του