Καλαϊτζάκης: «Μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης σχολίασε την ήττα του Παναθηναϊκού από την Άλμπα Βερολίνου, αλλά και την έως τώρα πορεία των «πράσινων».

Καλαϊτζάκης: «Μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Άλμπα Βερολίνου με σκορ 88-84. Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης παραχώρησε δηλώσεις στη NOVA και αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία των «πράσινων», αλλά και στο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη φετινή πορεία: «Δεν είναι ώρα να πω τι φταίει και τι όχι, υπήρχαν αλλαγές παικτών, προπονητή, πολλοί θα πουν ότι η ομάδα δε χτίστηκε σωστά, άλλοι θα πουν ότι είχε καλύτερο ρόστερ από πέρσι. Στο τέλος της ημέρας, βάσει αποτελεσμάτων, τελειώσαμε μία χρονιά που περιμέναμε να είμαστε στα πλέι -οφ. Είμαστε Παναθηναϊκός, ο κόσμος έχει συνηθίσει επιτυχίες, να είμαστε στα πλέι – οφ κάθε χρόνο και στα Final Four παλαιότερα».

Για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα: «Το να παίζεις σε ένα κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός έχει πίεση, έχει το πρέπει της νίκης, πρέπει σε κάθε προπόνηση και αγώνα να τα δίνεις όλα. Αυτό γίνεται στις προπονήσεις, ειδικά με τον νέο προπονητή, υπάρχει ένταση σε μεγαλύτερο βαθμό. Θέλαμε να δώσουμε κάτι καλό, δεν τα καταφέραμε φέτος, χάσαμε τόσα ματς εντός έδρας, θέλουμε να κλείσουμε με νίκη κόντρα στην Παρτίζαν και μετά κοιτάμε το πρωτάθλημα».

Για τις φετινές του εμφανίσεις: «Το να ανέβεις από το Eurocup στην Euroleague, πιστέψτε με ότι είναι κάτι διαφορετικό, η Εuroleague είναι κάτι παραπάνω. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα, μετά προσαρμόζεσαι, καταλαβαίνεις τους συμπαίκτες σου και το σκάουτινγκ. Τώρα νιώθω πολύ καλύτερα, έχω απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο όταν υπήρχαν τραυματισμοί, δεν ήμουν έτοιμος. Θα βελτιωθούμε και βλέπουμε. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολα, μίλησα με πολλούς φίλους, έβλεπα πολλά χρόνια Euroleague, νιώθω καλά τώρα τελευταία, είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σίγουρα ο ρόλος μου φέτος είναι πολύ διαφορετικός. Έχω μπροστά μου έτοιμους παίκτες, η δουλειά μου ήταν να έρχομαι από τον πάγκο, να δίνω ενέργεια».

Για τη συνέχεια στον Παναθηναϊκό: «Δεν έχεις τη δυνατότητα να προπονηθείς όσο παίζεις Euroleague, τώρα έχουμε κάποιους τραυματίες που επιστρέφουν, έχουμε χρόνο να προπονηθούμε και να επικεντρωθούμε στα πλέι – οφ. Έχουμε έναν στόχο ακόμα, ελπίζω να συγκεντρωθούμε, οι ξένοι είναι 8-9 μήνες μακριά από τις οικογένειές τους, αλλά είμαστε επαγγελματίες, έχουμε έναν τελευταίο στόχο και πάμε για το καλύτερο. Όπως βλέπουμε κάθε μέρα γίνονται αλλαγές προς το καλύτερο με τον κ. Γιαννακόπουλο και αυτό είναι ευχάριστο. Προσωπικά βλέπω μέρα με τη μέρα να βελτιώνομαι και να βοηθάω την ομάδα. Αύριο έχουμε προπόνηση και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί το πρωτάθλημα: «Σίγουρα ναι, εννοείται. Αύριο έχουμε προπόνηση, να κάνουμε αυτό που πρέπει, να βελτιωνόμαστε και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».