Ολυμπιακός: Έφυγε η σκοτούρα της Εφές

Ένας βραχνάς λιγότερος για τον Ολυμπιακό στο δρόμο προς το F4 του Κάουνας.

Ολυμπιακός: Έφυγε η σκοτούρα της Εφές

Ο… βραχνάς της Εφές έπαψε να υφίσταται από χθες. Η ομάδα που σήκωσε την Ευρωλίγκα την περασμένη διετία, γνώρισε και μαθηματικά τον αποκλεισμό, και πλέον στον Ολυμπιακό δεν έχουν να αγχώνονται για πιθανή σύγκρουση με την Εφές στα πλέι οφ. Θα μας πείτε ότι η φετινή Εφές δεν βλεπόταν και συμφωνούμε, αλλά στα πλέι οφ θα ήταν μια τελείως διαφορετική υπόθεση και όλα ανοιχτά.

Γι΄ αυτό και ίσως, στον Ολυμπιακό δεν τρελάθηκαν και τόσο χθες να πάρουν τη νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (σ. το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη τελείωνε αργότερα). Το νέο …ζόρι πάντως ακούει στο όνομα της Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί εάν περάσουν θα είναι λογικά από την όγδοη θέση και ως γνωστόν το φετινό φάιναλ φορ γίνεται στο Κάουνας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ακόμη έτσι, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα επιδιώξει να πάρει την 1η θέση ο Ολυμπιακός. Με νίκη κόντρα στη Μπασκόνια την παίρνει, αλλά ας περιμένουμε.

Για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα δεν έχουμε όρεξη να γράψουμε αρκετά. Ούτως ή άλλως και ο Ολυμπιακός δεν είχε ιδιαίτερη όρεξη. Ξεκίνησε μεν πολύ καλά στο ματς, δείχνοντας πως ήταν αποφασισμένος να πάρει το «διπλό», αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Σέρβων. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου έχουν βρει το …κουμπί του Ολυμπιακού, κερδίζοντάς τον για ακόμη μια φορά.

Τα σπουδαία λοιπόν την άλλη εβδομάδα. Σε όποια θέση κι αν τερματίσει ο Ολυμπιακός, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός του, το σίγουρο είναι ότι στα πλέι οφ θα …κοπούν τα αστεία και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα είναι με το μαχαίρι στα δόντια.