Καλαϊτζάκης: «Είναι σημαντικό για εμάς να πάρουμε μια νίκη γοήτρου»

Την «εκδίκηση» απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου για την αναμέτρηση του α' γύρου θέλει να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση της Παρασκευής (07/04), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Καλαϊτζάκης: «Είναι σημαντικό για εμάς να πάρουμε μια νίκη γοήτρου»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρασκευή (07/04) την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης με τους Γερμανούς δήλωσε πως είναι μια ευκαιρία οι πράσινοι να πάρουν μια νίκη γοήτρου, αλλά και μια άτυπη εκδίκηση για το ματς του α' γύρου κόντρα στην Άλμπα.

Παράλληλα, ο Έλληνας γκαρντ-φόργουορντ τόνισε πως είναι η τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού οπότε είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσουν τον κόσμο κλείνοντας τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους με μια νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καλαϊτζάκη:

Για το ματς με την Άλμπα:

«Είναι μια ομάδα που τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, που σουτάρει πολύ. Διαθέτει παίκτες που παίζουν μαζί αρκετά χρόνια. Ξεκίνησαν πολύ καλά τη σεζόν, σόκαραν αρκετές ομάδες στην αρχή μεταξύ των οποίων και εμάς καθώς μας κέρδισαν με μεγάλη διαφορά. Σίγουρα μετά δεν είχαν την ανάλογη πορεία. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό έχοντας ως στόχο να αποχαιρετίσουμε τη σεζόν στην Euroleague στο γήπεδό μας με τον καλύτερο τρόπο και να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο».

Για την αμυντική βελτίωση που δείχνει η ομάδα:

«Ο κόουτς τονίζει σε καθημερινή βάση πως η άμυνα δεν πρέπει να εξαρτάται από την επίθεση, δηλαδή από το αν θα μπαίνουν τα σουτ ή όχι. Και έτσι πρέπει να είναι. Το μπάσκετ έτσι είναι. Μια μέρα θα μπουν τα σουτ και την άλλη όχι. Η άμυνα και η ενέργεια πρέπει να είναι εκεί κάθε μέρα, τόσο στην προπόνηση όσο και στα ματς».

Για το αν είναι ευκαιρία για ρεβάνς μετά τη βαριά ήττα στον α' γύρο:

«Το παιχνίδι δεν έχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο για καμία από τις δύο ομάδες, οπότε σίγουρα το να τους εκδικηθούμε, μέσα σε εισαγωγικά, και να πάρουμε μια νίκη γοήτρου είναι σημαντικό για εμάς. Αυτός είναι ο στόχος μας».