Παναθηναϊκός: Τρέχει, αλλά δεν αρκεί…

Όσα βήματα προόδου κι αν κάνει ο Παναθηναϊκός με τον Χρήστο Σερέλη, δεν φτάνουν για να μπορέσει να κάνει την υπέρβαση και να κερδίσει τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: Τρέχει, αλλά δεν αρκεί…

Με όλα όσα έχουν γίνει φέτος στον Παναθηναϊκό τα πράγματα στο ΣΕΦ θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Ο Χρήστος Σερέλης και οι παίκτες του πάλεψαν, προσπάθησαν να πάρουν τη νίκη αλλά είναι ξεκάθαρη ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Το μεγάλο πρόβλημα των «πρασίνων» είναι πως όσο καλά κι αν παίξουν, όσο κι αν προσπαθήσουν, αυτό δεν αρκεί. Πράγματι τα βήματα προόδου που έχουν κάνει με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο τους σε σχέση με την αλλοπρόσαλλη κατάσταση που επικρατούσε πριν. Πλην όμως ούτε αυτά μπορούν να αντισταθμίσουν την ποιότητα και την αίσθηση αυτοπεποίθησης που χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό.

Το πλάνο των «πρασίνων» είχε να κάνει με το «πάγωμα» του ρυθμού, τις λίγες κατοχές, την απομόνωση του Φαλ από το υπόλοιπο παιχνίδι του Ολυμπιακού και τις σωστά οργανωμένες επιθέσεις με τελικό αποδέκτη τον Μπέικον.

Τα προβλήματα όμως άρχισαν όταν ο Λι κουράστηκε με την άμυνα του Ολυμπιακού να τον «κυνηγά» και να τον πιέζει.

Οι «πράσινοι» άρχισαν να απομακρύνονται από το πλάνο τους ελλείψει δεύτερου αξιόπιστου οργανωτή, ενώ και ο Τόμας βγήκε νοκ άουτ.

Το ματς πήγε στις λεπτομέρειες, εκεί όπου ένα τρίποντο του Βεζένκοφ και ένα καλάθι του Ουόκαπ, αλλά και κάποιες κακές αποφάσεις του Λι έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Αν μπορούσε να βγει κάποιο κέρδος από αυτή τη δοκιμασία για τους «πράσινους» είναι ασφαλώς η εμφάνιση του Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος σε αντίθεση με την προ Σερέλη εποχή, δείχνει πως δεν είναι και ο παίκτης των ελάχιστων (ή και καθόλου) λεπτών συμμετοχής.

Είναι προφανές πως χρειάζονται ακόμα πάρα πολλά βήματα για να μπορέσει να καλύψει το χάσμα που τον χωρίζει από τον Ολυμπιακό και να είναι ανταγωνιστικός στα play off.

Ακόμα και αυτά όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν θα είναι αρκετά. Είναι τόσα τα αγωνιστικά προβλήματα που δύσκολα μπορούν να… θεραπευθούν στον «πράσινο ασθενή».