Βεζένκοφ: «Καλύτερα να μπουν στα πλέι οφ τα σουτ»

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού και αναφέρθηκε και στα χαμένα τρίποντα.

Βεζένκοφ: «Καλύτερα να μπουν στα πλέι οφ τα σουτ»

Για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού μίλησε ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαμένα τρίποντα τονίζοντας πως είναι προτιμότερο να μπουν στα πλέι οφ. Ακόμη μίλησε για τον Ουόκαπ και για τον χαμένο περσινό ημιτελικό στο Βελιγράδι.

Αναλυτικά ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε:

Για τον Ουόκαπ: «Αυτό που έκανε ήταν εξωπραγματικό. Παίζει στα κόκκινα, είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ομάδα μας, όπως και ο Μπλακ που έκανε σημαντική δουλειά. Πάντα κάποιος θα βγει μπροστά. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι με αρκετά λάθη. Ο ρυθμός ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, εμείς βγάλαμε αντίδραση στη συνέχεια. Πρέπει να βελτιωθούμε και να είμαστε έτοιμοι για τα πλέι οφ»

Για τον εαυτό του: «Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου. Πρέπει να συνεισφέρεις με κάθε τρόπο. Ξεκινάμε πάντα από την άμυνα. Το πιο σημαντικό είναι να τελειώσουμε καλά την κανονική περίοδο.

Καλύτερα να μην μπουν σήμερα τα σουτ και να μπουν στα πλέι οφ. Ίσως έχουμε σταματήσει να παίζουμε με τόση ένταση σε σχέση με την αρχή. Δε βασιζόμαστε μόνο στο σουτ. Ποτέ δεν ήταν αυτή η φιλοσοφία μας. Σε κάποιο ματς θα βάλουμε 110 πόντους, σε άλλο 60, σκοπός είναι να κερδίζουμε και με τους δύο τρόπους. Η άμυνα είναι αυτή που μας οδηγεί.

Δουλεύω τα σουτ μου και από τα 8-9 μέτρα. Προσπαθούμε να το τελειοποιήσουμε και να μπαίνει πιο συχνά. Με τον Ουόκαπ έχουμε πολύ καλή σχέση και εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Προσπαθούμε να διαβάσουμε τον αντίπαλο αν και αυτό δεν αρέσει στον προπονητή μας γιατί μπορεί να χαλάσει κάποιο σύστημα».

Για τα πλέι οφ: «Δε συζητάμε για πιθανούς αντιπάλους στα πλέι οφ. Είμαστε ταπεινοί και διψασμένοι. Όποιος και να είναι θα είμαστε στο 100% έτοιμοι. Έχουμε δρόμο μέχρι το Final Four. Είναι πολύ ανταγωνιστική η Ευρωλίγκα, δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος.

Για τον χαμένο ημιτελικό με την Εφές στο Βελιγράδι πέρσι: «Εχω ξεπεράσει τον ημιτελικό στο Βελιγράδι, με βοήθησε και το Ευρωμπάσκετ να πάρω κάποιες ευθύνες παραπάνω. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε».