Αταμάν: «Μας δημιούργησε πίεση η απαίτηση για το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο»

Ο Εργκίν Αταμάν σχολίασε το γεγονός πως η Εφές βρίσκεται σε δύσκολη θέση όσον αφορά στην πρόκριση της στα playoffs της Euroleague.

Αταμάν: «Μας δημιούργησε πίεση η απαίτηση για το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο»

Οι προσδοκίες από τη φετινή Αναντολού Εφές ήταν πολύ μεγάλες, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δύσκολη θέση όσον αφορά στην πρόκριση της στα playoffs της Euroleague.

Για να μπει μάλιστα στο… κόλπο της πρόκρισης χρειάζεται απώλειες βαθμών και από κάποιες άλλες ομάδες. Ο Εργκίν Αταμάν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως η ομάδα του δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπήρχαν.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Αταμάν:

«Βρήκαμε τον σωστό τρόπο να παίξουμε μπάσκετ, αλλά μπορεί να είναι πολύ αργά. Ίσως, αν παίζαμε στην ιταλική λίγκα, να παίρναμε το πρωτάθλημα. Αλλά παίζουμε στην EuroLeague. Χάσαμε πάρα πολλά παιχνίδια. Χάσαμε 3-4 παιχνίδια στην παράταση. Κανείς από τους προπονητές-φίλους μου τώρα δεν θέλει να παίξει εναντίον μας στα πλέι οφ. Αλλά έχουμε πολύ λίγες πιθανότητες. Αυτή είναι η ζωή.

Θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Στην αρχή της σεζόν, αντιμετωπίσαμε πίεση από τον σύλλογο, τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης για να κερδίσουμε έναν τρίτο συνεχόμενο τίτλο. Η κακή τύχη δεν μας το επέτρεψε. Χάσαμε πολλά παιχνίδια στο τελευταίο δευτερόλεπτο και στην παράταση, αυτά τα ματς μας πίεσαν, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν. Τα πράγματα δεν είναι πλέον στα χέρια μας. Ίσως γι' αυτό οι παίκτες μου ανακουφίστηκαν και παίξαμε μπάσκετ με τον σωστό τρόπο. Αλλά δεν πειράζει, αυτή η σεζόν είναι έτσι. Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες».