Και ας μην μπαίνουν τα σουτ…

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε πιστός στο πλάνο του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη Βιλερμπάν ανεξαρτήτως σκορ και συνθηκών.

Και ας μην μπαίνουν τα σουτ…

Δεν ήταν τυχαίο ότι μετά την κυριακάτικη νίκη επί του ΠΑΟΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θέλησε να κάνει την παραμικρή αναφορά στο επερχόμενο ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα. Πρώτο στο πρόγραμμα της τρέχουσας «διαβολοβδομάδας» ήταν το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν και ο κόουτς ξέρει πολύ καλά πόσο εύκολο είναι να αποπροσανατολιστείς και να πάθεις… ζημιά από εκεί όπου δεν το περιμένεις.

Αυτή η σοβαρότητα και η στοχοπροσήλωση φάνηκαν στο απόλυτο χθες βράδυ στο ΣΕΦ, όπου οι πρωτοπόροι της Ευρωλίγκας συνέτριψαν τους ουραγούς της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε πιστός στο πλάνο του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ανεξαρτήτως σκορ και συνθηκών, με συνέπεια να πανηγυρίσει και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ που θα ακολουθήσουν.

Ακόμα και σε αυτό το ματς κόντρα στην πλέον αδύναμη ομάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τα κέρδη για τους «ερυθρόλευκους» ήταν πολλαπλά. Όπως το γεγονός ότι έβγαλε εξαιρετικά την αναμέτρηση χωρίς να παίξει ούτε λεπτό ο βασικός του ψηλός λόγω ίωσης (Φαλ), ότι κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (40-26), αλλά και ότι είχε για άλλη μια φορά αναλογία ασίστ-λαθών για… φίλημα (20-11).

Το σημαντικότερο θετικό στοιχείο, ωστόσο, ήταν το γεγονός ότι η ομάδα δεν άλλαξε στο παραμικρό την προσέγγισή της στο ματς, παρότι αντίπαλος ήταν η αδύναμη Βιλερμπάν, αλλά και παρότι το σουτ των Πειραιωτών από το τρίποντο θύμισε… Παρτιζάν. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα, όπως και στο Βελιγράδι, έβλεπαν σαν… κλειδαρότρυπα το καλάθι έξω από τα 6,75 μ., όμως δεν παρέκκλιναν σπιθαμή από το αρχικό τους πλάνο.

Ωραίες συνεργασίες, εκπληκτική ευστοχία στα δίποντα, εξαιρετική αλληλοκάλυψη και μεγάλη προσήλωση στην άμυνα ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού για άλλη μια φορά. Το παιχνίδι που τον έχει φέρει στην κορυφή της Ευρωλίγκας και τον καθιστά φαβορί για τα πάντα φέτος. Και ας μην μπαίνουν τα σουτ…