Και τώρα περάστε από το ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός πήρε με το σπαθί του το αβαντάζ έδρας και τώρα περιμένει αρχικά τον Παναθηναϊκό (31/3) και εν συνεχεία αντίπαλο στον δρόμο για το Κάουνας.

Και τώρα περάστε από το ΣΕΦ

Σε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντί στη Βιλερμπάν και εξασφάλισε με το σπαθί του το αβαντάζ έδρας για τα πλέι οφ. Είναι πρώτος και εκεί θέλει να μείνει μέχρι το τέλος. Όχι μόνο στο φινάλε της κανονικής περιόδου αλλά πρώτος και με την ολοκλήρωση της σεζόν στις 21 Μαΐου.

Η διαβολοβδομάδα ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Πειραιά και ο κόσμος της φυσικά ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ξανά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αυτή τη φορά, το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο και «καυτό» με τον κόσμο να περιμένει νίκη και 13η σερί επιτυχία απέναντι στον ΠΑΟ, κάνοντας παράλληλα και «ζέσταμα» για τα πλέι οφ, όπου ακόμη δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος.

Γίνεται ήδη κουβέντα για το ποιος ταιριάζει ή όχι στον Ολυμπιακό κι αν θα ήταν καλό για τους «ερυθρόλευκους» να αποφύγουν τη μία ομάδα ή την άλλη. Μια κουβέντα που γίνεται μόνο στα «καφενεία» και κανένας προπονητής στον κόσμο δεν θέλει να μπαίνει σε αυτή και εξηγούμαστε.

Το 2018 ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο ανδρών, μέσα στην Ιταλία με αντίπαλο την Προ Ρέκο. Την επόμενη σεζόν, οι Πειραιώτες έχουν κλείσει θέση για το Final 8 στο Αννόβερο.

Την τελευταία αγωνιστική, στη φάση των ομίλων, υποδέχονται τη Βερόνα. 15/5/2019 ο αγώνας και εκείνες τις ημέρες είχαμε κάνει μια κουβέντα με τον Θοδωρή Βλάχο. Όταν του είπαμε πως ο Ολυμπιακός πάει «καρφί» για Μπρέσια (προημιτελικός) και Προ Ρέκο (ημιτελικός), εκτός κι αν χάσει την τελευταία αγωνιστική από τη Βερόνα στον Πειραιά, ο Βολιώτης προπονητής μόνο που δεν μας πέταξε στην πισίνα.

Μεταξύ άλλων μας είχε πει: «Λες να μην το ξέρω; Δηλαδή μου λες να χάσουμε για να αποφύγουμε Μπρέσια, Προ Ρέκο. Είσαι τρελός. Θα πω στους παίκτες να χάσουμε για να αποφύγουμε τους Ιταλούς σε προημιτελικό και ημιτελικό; Κι αν φτάσουμε στον τελικό και αντιμετωπίσουμε την Μπρέσια ή την Προ Ρέκο; Τί θα τους πω; Εντάξει είμαστε, φτάσαμε τελικό, δεν γίνεται να τους αποφύγουμε τώρα. Θα μπούμε να παίξουμε.

Ο κόσμος και εσείς οι δημοσιογράφοι μπορείτε να λέτε ότι θέλετε. Εμάς η δουλειά μας είναι να μπαίνουμε μέσα στο νερό και να κερδίζουμε. Αυτοί μας φοβούνται. Εμείς είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Για να το πάρουμε ξανά πρέπει να κερδίσουμε τους καλύτερους. Γιατί να περιμένω τον τελικό…».

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός (και με ισοπαλία έμενε τρίτος) κέρδισε τελικά 11-5 τη Βερόνα στον Πειραιά και πέρασε ως δεύτερος από τον όμιλο και πήγε...καρφί σε Μπρέσια και Προ Ρέκο.

Στον προημιτελικό απέκλεισε την Μπρέσια (8-7) και στον ημιτελικό την Προ Ρέκο (12-11). Στον τελικό στο Αννόβερο, έχασε το Ευρωπαϊκό στα πέναλτι (3-4) ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα με την εξαιρετική Φερεντσβάρος (10-10 κανονική διάρκεια).