ΜακΚίσικ: «Ο Βεζένκοφ έπρεπε να πάρει αυτό το σουτ»

Για το τελευταίο σουτ του Σάσα Βεζένκοφ στο Κάουνας με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις και όχι μόνο μίλησε ο άσος του Ολυμπιακού, Σακίλ ΜακΚίσικ.

ΜακΚίσικ: «Ο Βεζένκοφ έπρεπε να πάρει αυτό το σουτ»

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ του Ολυμπιακού, Σακίλ ΜακΚίσικ αναφέρθηκε στην τελευταία επίθεση των Πειραιωτών με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

«Ακόμα και αν η Ζαλγκίρις δεν έκανε αλλαγή στο μαρκάρισμα του Βεζένκοφ θα έλεγα στον Ουόκαπ να του δώσει την μπάλα. Αν ποστάρει ο Βεζένκοφ, τότε δεν υπάρχει λόγος να παίξει κάποιος άλλος... hero ball εκείνη την ώρα» τόνισε αρχικά ο ΜακΚίσικ, για να προσθέσει: «Ο Σάσα είναι ο καλύτερος παίκτης στην EuroLeague, οπότε είναι αυτός που πρέπει να πάρει αυτό το σουτ».

Ο ΜακΚίσικ τόνισε ότι εδώ και δύο εβδομάδες θεωρεί ότι κάθε σουτ που κάνει ο συμπαίκτης του θα είναι... άστοχο, αλλά πάντα κάνει λάθος πρόβλεψη: «Στην προπόνηση, εδώ και δύο εβδομάδες, έτσι όπως γυρίζει η μπάλα στον αέρα, κάθε σουτ που κάνει αισθάνομαι ότι θα είναι κοντό. Οπότε φωνάζω πάντα κοντό, αλλά πάντα το βάζει. Αυτό έγινε και τώρα. Όταν η μπάλα έφυγε από τα χέρια του σκέφτηκα ότι το σουτ θα ήταν άστοχο, αλλά η μπάλα μπήκε στο καλάθι και τον κοίταξα έκπληκτος. Μου είπε ότι δεν μπορούσε καν να δει το καλάθι όταν σούταρε... οπότε είναι απίστευτο».

Όταν ρωτήθηκε για το σουτ του Βεζένκοφ κι αν του θύμισε το χαρακτηριστικό fade away σουτ του Ντιρκ Νοβίτσκι στο ένα πόδι, απάντησε: «Ναι, σίγουρα ήταν Ντιρκ. Αλλά όχι, ήταν Σάσα. Παίζει απίστευτα».