Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοφ κορυφαίος μπασκετμπολίστας στη Βουλγαρία

Μια ακόμα διάκριση για τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στην Βουλγαρία και για το 2022

Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοφ κορυφαίος μπασκετμπολίστας στη Βουλγαρία

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη της Βουλγαρίας, με τον διεθνή άσο του Ολυμπιακού να παίρνει σπίτι του ένα ακόμα βραβείο για το 2022.

Ο αριστερόχειρας φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι στο δρόμο για το βραβείο του κορυφαίου σε όλη την EuroLeague, όμως πριν από αυτό, ξεχώρισε όσο λίγοι το 2022, αναγκάζοντας την ομοσπονδία της χώρας του να του δώσει για ακόμα μια φορά το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χώρας.

Ο Σάσα Βεζένκοφ κατέκτησε το εν λόγω βραβείο το 2019. 2021 και 2022, ενώ θα το κατακτούσε και το 2020, όμως ο κορονοϊός δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της σεζόν.

Νωρίτερα είχε αναδειχθεί και κορυφαίος αθλητής της Βουλγαρίας για το 2022, ενώ μέσα στην εν λόγω χρονιά ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας της EuroLeague, MVP της Basket League.

Παράλληλα ξεχώρισε σε πολλές στατιστικές κατηγορίες στις διοργανώσεις που αγωνίστηκε, όμως στο Ευρωμπάσκετ, εκεί όπου ήταν πρώτος ριμπάουντερ και ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ.