Παναθηναϊκός: «Μπρα ντε φερ» Μπέικον – Σερέλη

Ο Ντουέιν Μπέικον διαφωνεί με τον νέο αγωνιστικό τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη, ο οποίος όμως θέτει τους κανόνες της ομάδας

Παναθηναϊκός: «Μπρα ντε φερ» Μπέικον – Σερέλη

Ο Ντουέιν Μπέικον ήρθε στον Παναθηναϊκό περίπου σαν «Μεσσίας» στα τέλη του Οκτωβρίου και μάλιστα με την βαρύγδουπη και πολλά υποσχόμενη δήλωση: «Με εμένα μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό».

Είχε βέβαια προηγηθεί λίγες ημέρες πριν η ξεκάθαρη δήλωση του Ντέγιαν Ράντονιτς πως δεν τον θέλει και πως είναι άλλες οι προτεραιότητές του για την ενίσχυση της ομάδας.

Ο Αμερικανός λοιπόν ξεκίνησε στο «τριφύλλι» και η αγωνιστική λογική της ομάδας προσαρμόστηκε πάνω στο τεράστιο ταλέντο του. Έκανε όμως το λάθος να… γαντζωθεί πάνω του και να μην παίζει απολύτως τίποτε άλλο.

Επιθέσεις ένας εναντίον ενός, που σχεδόν πάντοτε κατέληγαν σε ένας εναντίον όλων και ο Παναθηναϊκός αφέθηκε στις ορέξεις του χαρισματικού Αμερικανού.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς έχοντας προφανώς στο πίσω μέρος του μυαλού του την αποζημίωση άφησε τα πράγματα να κυλούν χωρίς καμία διάθεση να παρέμβει με συνέπεια η ομάδα να χάνει πλέον την συνοχή της.

Τα πράγματα άλλαξαν με την έλευση του Χρήστου Σερέλη, ο οποίος προφανώς βλέποντας τις καταστάσεις σήψης αποφάσισε να παίξει με τα δικά του χαρτιά μοιράζοντας- ως όφειλε- τις επιθέσεις και τα συστήματα.

Ο Μπέικον κατάλαβε αμέσως πως το πλάνο όχι μόνο άλλαξε, αλλά δεν τον έχει και απόλυτο πρωταγωνιστή. Αντέδρασε όμως με λάθος τρόπο. Διότι ήταν σχεδόν αδιάφορος και απλώς διεκπεραιωτικός στα καθήκοντά του.

Πήγε μάλιστα στη διοίκηση και ζήτησε εξηγήσεις για τον τρόπο χρησιμοποίησής του, υποστηρίζοντας πως ο προπονητής δεν τον θέλει και με φορτισμένο ύφος ζήτησε ακόμα και να φύγει!

Την ίδια περίοδο όμως ήταν απλώς τυπικός στα ματς και την προπόνηση χωρίς καμία διάθεση να γίνει μέτοχος της προσπάθειας. Ο Παναθηναϊκός πήγαινε από ήττα σε ήττα και έψαχνε να βρει τον εαυτό του…

Ο Χρήστος Σερέλης που προφανώς δεν νοιάζεται μόνο για την αποζημίωση, αλλά έχει πάρει την ευκαιρία για να παλέψει με τις δικές του δυνάμεις, πήρε τη μεγάλη απόφαση για να δείξει τα όρια και να συγκρατήσει την ομάδα.

Αποφάσισε να τον αφήσει εκτός δωδεκάδας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα δείχνοντάς του πως οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν με εκείνους που ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πλάνο.

Δεν είναι σίγουρο πως λόγο ιδιοσυγκρασίας ο Μπέικον θα αντιληφθεί τη σοβαρότητα και τη σημειολογία της κίνησης αυτής. Για την ώρα έχει κλείσει τα social media που διαθέτει και δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του.

Θα φανεί λοιπόν στο παρκέ αν τελικά θα κερδίσει ο Μπέικον ή ο Σερέλης…