Η Ένωση προπονητών της Euroleague στήριξε τον Αταμάν

Η Ένωση προπονητών της Euroleague στήριξε τον Εργκίν Αταμάν για τις δηλώσεις που έκανε για τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα.

Η Ένωση προπονητών της Euroleague στήριξε τον Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν άνοιξε κόντρα με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα και η Ένωση προπονητών της Euroleague πήρε θέση σε αυτήν. Συγκεκριμένα στήριξε τον προπονητή της τουρκικής ομάδας, ο οποίος τα έβαλε με τους φίλους της ομάδας του Βελιγραδίου.

Αναλυτικά η Ένωση προπονητών της Euroleague ανέφερε:

«Η Ένωση Προπονητών της EuroLeague αντιλαμβάνεται ότι οι οπαδοί σε όλη την ήπειρο κάνουν το άθλημα μας μοναδικό. Παρά ταύτα, όλοι οι μέτοχοι του μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών, πρέπει να καταλάβουν ότι στις μέρες ο σεβασμός προς όλα τα μέλη που εμπλέκονται με το μπάσκετ είναι κάτι παραπάνω από ζωτικής σημασίας.

Προσβλητικές εκφράσεις οποιουδήποτε είδους δεν χωρούν στο άθλημα μας και όσα έγιναν στο Βελιγράδι σε βάρος ενός μέλους μας, του Εργκίν Αταμάν και σε βάρος άλλων μελών μας σε άλλα γήπεδα θα έπρεπε να είναι μη αποδεκτά. Είναι το ίδιο μη αποδεκτό να ακούγονται ύβρεις προς τους διαιτητές στο Κάουνας ή σε βάρος μελών της διοίκησης της EuroLeague σε αρκετές αρένες.

Αυτή είναι μια πάγια θέση που αντανακλά τη στάση όλων των μελών μας και διευρύνεται σε όποιον είναι μέρος του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων των παικτών, των διαιτητών ή της ίδιας της διοργάνωσης. Έχουμε πλήρη επίγνωση της νοοτροπίας και της αθλητικής κουλτούρας που για δεκαετίες θεωρούσε αποδεκτή αυτού του είδους την οπαδική συμπεριφορά και αισθανόμαστε έντονα ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή».