Ολυμπιακός: «Λερναία Ύδρα»!

Το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Ολυμπιακό, που είχε βασικά στελέχη του σε κακή βραδιά, αλλά και πάλι βρήκε… στρατιώτες αποφασισμένους να κάνουν τη δουλειά

Ολυμπιακός: «Λερναία Ύδρα»!

Μετά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο και την εμφάνιση στη Ρόδο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν πως ο Ολυμπιακός… χάνει λάδια. Πως δεν είναι σε καλή κατάσταση και ίσως περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Ένα δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι όπως αυτό με τη Μπαρτσελόνα θα έλυνε τις απορίες…

Μάλιστα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επεδίωξε να μην παίξει με το ρυθμό της εξέδρας, να «παγώσει» το τέμπο και να πάει σε λίγες κατοχές. Θεωρούσε πως με αυτόν τον τρόπο θα κόψει από τους Πειραιώτες το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Το πλάνο δούλεψε για λίγο, όσο χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να «διαβάσει» τις καταστάσεις και να βρει τα κατάλληλα σχήματα που θα «χτυπήσει» τα αδύναμα σημεία των Καταλανών.

Η κακή άμυνα του Μίροτιτς, το μις ματς με τον Χίγκις και κυρίως η τρομερά καλή κυκλοφορία της μπάλας, που του επέτρεπε να βρίσκει παίκτες ελεύθερους έτοιμους να σκοράρουν.

Ποιοι παίκτες όμως; Α. δεν έχει και τόση σημασία, διότι ο Ολυμπιακός δεν βασίζεται στα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών του, αλλά στην ομαδική δουλειά που βγάζει αυτά τα πλεονεκτήματα… φάτσα με το καλάθι.

Είναι εμφανές πως σημαντικοί παίκτες του Ολυμπιακού δεν είναι σε καλή κατάσταση. Σλούκας, Φαλ, Πίτερς, Μπολομπόι δεν είναι σε καλό φεγγάρι, αλλά… κανένα πρόβλημα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παίρνει λύσεις από τον Λαρεντζάκη, τον ΜακΚίσικ, τον Μπλακ, που ως έβδομος ξένος βρίσκεται μεταξύ εξέδρας και παρκέ στην Basket League, αλλά δεν φαίνεται να τον πολυνοιάζει αρκεί να γίνεται η δουλειά.

Σαν μια «Λερναία Ύδρα» ο Ολυμπιακός βρίσκει σε κάθε ματς τους «ετοιμοπόλεμους» και ποντάρει πάνω τους.

Όπως είπε κι ο Ουόκαπ: «Και 4 λυκειόπαιδα να παίξουν μαζί με τον Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός θα κερδίσει…» μεγάλο πράγμα η σιγουριά και η εμπιστοσύνη στον συμπαίκτη…