Ολυμπιακός: Η νίκη της χρονιάς

Υπάρχουν νίκες που δίνουν το στίγμα για τη δυναμική της φετινής ομάδας, αλλά και που καθορίζουν το υπόλοιπο της σεζόν. Μία από αυτές ήταν αυτή κόντρα στη Μπαρτσελόνα. 

Ολυμπιακός: Η νίκη της χρονιάς

Το είχαμε τονίσει πως δεν έγινε κάτι κακό που ο Ολυμπιακός έχασε από την Αρμάνι στο Μιλάνο. Ενόχλησε ελαφρώς ο τρόπος, η έκταση της διαφοράς, αλλά πρακτικά δεν πλήγωσε τους Πειραιώτες. Όλα τα λεφτά ήταν το ματς κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ. Εδώ υπήρχε ένα «πρέπει». Γιατί με νίκη οι ερυθρόλευκοι θα έφταναν στο +2 κόντρα στους Καταλανούς. Ας μη ξεχνάμε πως τους είχαν κερδίσει και στην Ισπανία, οπότε πλέον θα έχουν το πάνω χέρι και στο σενάριο της ισοβαθμίας.

Είναι και το θέμα του πρεστίζ, της ψυχολογίας. Δεν είναι μικρό πράγμα για τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει μέσα σε μία σεζόν εντός και εκτός έδρας τόσο τη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και τη Μπαρτσελόνα. Είναι δείγμα της δυναμικής της ομάδας. Θα λέγαμε πως μέχρι στιγμής η επικράτηση κόντρα στους Καταλανούς στο Φάληρο είναι η νίκη της χρονιάς! Έδειξε τη νοοτροπία νικητή που έχουν οι ερυθρόλευκοι, αλλά και το μέγεθος της μεγάλης «δίψας» τους για διάκριση.

Υπάρχουν νίκες που δίνουν το στίγμα για τη δυναμική της φετινής ομάδας, αλλά και που καθορίζουν το υπόλοιπο της σεζόν. Μία από αυτές ήταν και αυτή κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο Φάληρο. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός αγκαλιάζει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs (κρατά την τύχη στα χέρια του) και έστειλε περίτρανα μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως φέτος είναι αποφασισμένος να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

Ήταν ένα τρομερά ανταγωνιστικό ματς. Η μία ομάδα προσπαθούσε να εξοντώσει την άλλη. Με εξαίρεση όμως το πρώτο του κακό δεκάλεπτο (11-20), στα επόμενα οι Πειραιώτες είχαν το πάνω χέρι. Με σκληρή άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο (18-7) περιόρισαν τους Καταλανούς, ισορρόπησαν το ματς και πήραν τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος. Καθοριστική η ευστοχία τους στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο μέτρησαν 8/14 τρίποντα, όταν στο πρώτο είχαν μόλις 3/12.

Σε αυτά τα μεγάλα ματς παίζουν ρόλο και οι προσωπικότητες. Και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης φημίζεται για το αγωνιστικό του θράσος, για την αυτοπεποίθηση με την οποία παίζει, αλλά και για το κρύο αίμα που διαθέτει όταν η μπάλα... καίει. Έβαλε καθοριστικά τρίποντα στην 4η περίοδο, ολοκληρώνοντας το ματς με 14 πόντους, έχοντας 4/5 σουτ από την περιφέρεια. Ήταν πολύτιμη όμως και η παρουσία του Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό επιθετικά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Έβαζε σουτ, έψαχνε το ντράιβ, μοίραζε ασίστ στους συμπαίκτες του, δίνοντας μεγάλη ώθηση σε στιγμές που ο Ολυμπιακός έψαχνε σημείο αναφοράς στην επίθεση. Πλέον, το μυαλό πάει στην Πέμπτη και στο ματς κόντρα στη Μπάγερν, ξανά στο Φάληρο.