Στις υποψήφιες για τον τίτλο (και) η Φενέρ

Η Φενέρμπαχτσε του Ιτούδη μπήκε κι αυτή στις διεκδικήτριες του τίτλου στη φετινή Ευρωλίγκα

Στις υποψήφιες για τον τίτλο (και) η Φενέρ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας και η μάχη φουντώνει όσον αφορά τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά και την είσοδο στα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός με την ήττα του στο Μιλάνο μπορεί να έπεσε από την κορυφή (πρώτη η Ρεάλ και με ένα παιχνίδι λιγότερο), αλλά είναι στο χέρι του να επιστρέψει σύντομα. «Κλειδί» είναι ασφαλώς το επερχόμενο ματς με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, καθώς εάν το κερδίσει, θα είναι στο 2-0 τόσο με τη Ρεάλ όσο και με τους Καταλανούς. Συνεπώς, θα έχει το πάνω χέρι σε κάθε ισοβαθμία. Και με τη Φενέρ υπερτερεί (κι εδώ στο 2-0) και μόνο με τη Μονακό είναι από κάτω (στο 0-2).

Βέβαια, όπως έχουμε σημειώσει, το βασικό είναι ο Ολυμπιακός να «κλειδώσει» την παρουσία του στην πρώτη τετράδα και κατ’ επέκταση να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Τώρα τι πρώτος, τι δεύτερος, τι τρίτος, τι τέταρτος, μικρή σημασία έχει για εμάς, όταν δεν ξέρεις ποιον θα αντιμετωπίσεις μετά. Και την τετράδα μόνο αν …αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός θα τη χάσει. Στις αγωνιστικές που απομένουν οι Πειραιώτες έχουν να παίξουν με Μπαρτσελόνα, Μπάγερν (αμφότερα μέσα), Ζαλγκίρις, Παρτιζάν (αμφότερα έξω), Βιλερμπάν, Παναθηναϊκό (αμφότερα μέσα), Ερυθρό Αστέρα (έξω) και Μπασκόνια (μέσα). Με λίγη προσοχή οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν τις νίκες που χρειάζονται για να πετύχουν τον στόχο τους.

Αν θεωρήσουμε βέβαιη λοιπόν την παρουσία στην τετράδα των Ολυμπιακού, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για την τέταρτη θέση θα μονομαχήσουν Φενέρμπαχτσε και Μονακό. Η Φενέρ δείχνει αυτήν τη στιγμή να πλεονεκτεί, βλέποντας τον Μπιέλιτσα να επιστρέφει, ενώ ενισχύθηκε κι άλλο με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Εφόσον… κουμπώσει κατάλληλα τα εργαλεία ο Ιτούδης και βρει την απαιτούμενη χημεία μεταξύ παλιών και νέων, η Φενέρ θα είναι μια από τις διεκδικήτριες του τίτλου.

Στη μάχη των πλέι οφ τώρα, γίνεται ο… κακός χαμός. Μέχρι και τη 13η θέση υπάρχουν ελπίδες για την είσοδο στην οχτάδα. Οι ομάδες λοιπόν που διεκδικούν την πρόκριση στα πλέι οφ είναι οι Παρτιζάν, Μπασκόνια, Εφές, Μακάμπι, Βαλένθια, Ζαλγκίρις, Βίρτους και Ερυθρός Αστέρας! Κι αν το τραβήξουμε λιγάκι, μαθηματικά πιθανότητες έχουν και η Ολίμπια Μιλάνο με την Μπάγερν! Ουσιαστικά εκτός μάχης είναι μόνο τρεις ομάδες, ο Παναθηναϊκός, η Βιλερμπάν και η Άλμπα.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο ενδιαφέρον θα έχουν οι οχτώ τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Η φετινή Ευρωλίγκα είναι μια από τις ανταγωνιστικότερες των τελευταίων χρόνων, προς χαρά των φίλων του μπάσκετ. Και εύκολα γίνεται αντιληπτό τι μάχες θα έχουμε στα πλέι οφ αλλά και στο φάιναλ φορ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Πραγματικά φέτος φαβορί δεν υπάρχει!

ΥΓ.: Δεν άρεσε καθόλου στους Έλληνες η απόφαση της Ευρωλίγκας να μην αναβάλει τα παιχνίδια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, όταν σε παρόμοια περίπτωση, με τον σεισμό στην Τουρκία, έπραξε διαφορετικά. Εκτός κι αν οι τραγωδίες μετριούνται βάσει αριθμού νεκρών…

ΥΓ.1: Ο Μαυροκεφαλίδης ποτέ δεν ήταν ένας συμβατικός τύπος και το έδειξε και χθες, πηγαίνοντας κόντρα στην εντολή των διαιτητών να κατέβει από την εξέδρα το πανό των οπαδών του Ιωνικού σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.