Θρύλος για μισό ματς, αρχηγάρα για 40 λεπτά!

Ακόμα και με ένα κάκιστο ημίχρονο, στον φετινό Ολυμπιακό αρκεί ένα ξέσπασμα στο δεύτερο μισό για να κάνει μία επική ανατροπή και να πάρει ακόμα ένα διπλό στην Ισπανία. Έπαιζε ως αρχηγός του Θρύλου για 40' ο Παπανικολάου!

Θρύλος για μισό ματς, αρχηγάρα για 40 λεπτά!

Αφηρημένος, με πολλά λάθη και κακές άμυνες, ο Ολυμπιακός του πρώτου μισού στην Βαλένθια ίσως ήταν ο χειρότερος φετινός. Την ίδια στιγμή, οι «νυχτερίδες» έβλεπαν το καλάθι σαν «βαρέλι» από τα 6.75, χωρίς ωστόσο να μπορούν να το εξαργυρώσουν με μία απαγορευτική για ανατροπή διαφορά!

Όλα αυτά άλλαξαν όμως μετά την ανάπαυλα, όπου η άνοδος του Ουόκαπ και του ΜακΚίσικ και οι συνεργασίες των Παπανικολάου - Βεζένκοφ, όπως και η αισθητή βελτίωση στην άμυνα έφεραν αυτό το απίστευτο επιμέρους 13-30 της τρίτης περιόδου.

Κάπου εκεί, όλα τελείωσαν για τους Ισπανούς που είδαν τον Ολυμπιακό να τους πληρώνει με το ίδιο νόμισμα με ανατροπή δηλαδή από το -15. Θυμίζουμε ότι η Βαλένθια στο ΣΕΦ είχε επιστρέψει από το -16.

Το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παρουσιαστεί ως ο κανονικός του εαυτός, με τους Ισπανούς να προσπαθούν μεν αλλά να βλέπουν και την ευστοχία τους να πέφτει από τη γραμμή του τριπόντου και τους αντιπάλους τους πλέον να μην αστειεύονται.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία ως η πρώτη ελληνική ομάδα με 4/4 επί ισπανικού εδάφους, σε μία χρονιά που παίζει το καλύτερο μπάσκετ και δεν... παίζεται ούτε στην κακή του μέρα!

Υ.Γ. Αξίζει μία ειδική αναφορά και στον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έπαιζε κυριολεκτικά από την αρχή ως αρχηγός του Ολυμπιακού, ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός δεν θύμιζε σε τίποτα το καλό του εαυτό.