Ολυμπιακός: Ξέρει να κερδίζει και με ανατροπές

Ο Ολυμπιακός από το -15 βρέθηκε στο +15, δείχνοντας πως ξέρει στην Ευρώπη να κερδίζει και με ανατροπές στο σκορ - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Ξέρει να κερδίζει και με ανατροπές

O Oλυμπιακός φέτος μας έχει συνηθίζει να μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια του, ελέγχοντας τον ρυθμό, έχοντας εκείνο το προβάδισμα στο σκορ. Δείγμα του υψηλού βαθμού συγκέντρωσης, αλλά και σωστής προετοιμασίας που κάνει ενόψει των αγώνων του. Έχει μάθει να έχει τον ρόλο του κυρίαρχου. Στη Βαλένθια όμως άλλαξαν τα δεδομένα. Οι Ισπανοί ξάφνιασαν τους Πειραιώτες, έπαιξαν γρήγορα, λειτούργησαν με ταχύτητα, η ερυθρόλευκη άμυνα ήταν ένα κλικ πιο πίσω, με αποτέλεσμα οι «νυχτερίδες» να φτάσουν στο +15 (30-45) στο 19'.

Στο δεύτερο μέρος όμως οι ερυθρόλευκοι σοβαρεύτηκαν. Έγιναν πιο σκληροί στην άμυνα, κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα, είχαν καλύτερες επιλογές στην επίθεση και έβαλαν μεγάλα σουτ. Μέτρησαν επί μέρους σκορ 13-30 στην 3η περίοδο, έπαιξαν το μπάσκετ του Ολυμπιακού που ξέρουν να παρουσιάζουν, φτάνοντας και στο +15 (58-73) στο 32'. Δεν είναι μικρό πράγμα από το -15 να φτάνεις στο +15 μέσα σε 13 λεπτά και μάλιστα σε παιχνίδι εκτός έδρας. Θρυλική ανατροπή από τα παλιά, μία νίκη που αναμφίβολα θα τονώσει ακόμη περισσότερο τη ψυχολογία της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός έκανε το σερί του στην Ευρώπη 7-0, αποδεικνύοντας πως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη διοργάνωση. Παράλληλα, έγραψε ιστορία. Για πρώτη φορά στα χρονιά έκανε το «4 στα 4» επί ισπανικού εδάφους, έχοντας κερδίσει σε μία σεζόν τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια και Βαλένθια. Τις ομάδες που αγωνίζονται στην κορυφαία εγχώρια λίγκα της Ευρώπης. Δείγμα της δυναμικής των ερυθρολεύκων στη φετινή σεζόν.

Ο τρομερός Κώστας Παπανικολάου διανύει την ενδεχομένως κορυφαία σεζόν της καριέρας του, ύστερα από εκείνη της σεζόν 2012-2013, πραγματοποιώντας ηγετικές εμφανίσεις. Γεμάτη εμφάνιση, έβαλε μεγάλα σουτ και ήταν για ακόμη μία φορά παντού στο γήπεδο. Άργησε να πάρει μπρος, αλλά μόλις βρήκε ρυθμό ο Σάσα Βεζένκοφ, αυτόματα αναβάθμισε το παιχνίδι της ομάδας. Ρεσιτάλ στη δημιουργία από τους Κώστα Σλούκα και Τόμας Ουόκαπ, με τον Τεξανό να βάζει μεγάλα σουτ, όπως και ο Σακίλ ΜακΚίσικ.