Ράντονιτς: «Στην τελευταία φάση αποφασίσαμε να μην κάνουμε φάουλ»

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς αναφέρθηκε στην ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια με 92-91.

Ράντονιτς: «Στην τελευταία φάση αποφασίσαμε να μην κάνουμε φάουλ»

Την ήττα με 92-91 γνώρισε ο Παναθηναϊκός εντός έδρας από τη Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» με τρίποντο του Τζόουνς πήραν στο φινάλε τη νίκη.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ντέγιαν Ράντονιτς δήλωσε πως ήταν απόφαση των «πράσινων» να μη γίνει φάουλ στην τελευταία φάση.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε αρχικά: «Το πρώτο ημίχρονο επιθετικά ήταν καλό. Στην τρίτη περίοδο η συγκέντρωση δεν ήταν εκεί στην άμυνα, κάναμε λάθη. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Στο τέλος χάσαμε 2 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Βαλένθια έβαλε το τρίποντο και κέρδισε».

Για το τι σχεδίαζε στην τελευταία άμυνα του αγώνα: «Είπαμε να παίξουν άμυνα. Θέλαμε να κάνουμε αλλαγή και αυτό συνέβη. Είπαμε να μην γίνει φάουλ. Συχνά γίνεται αυτή η συζήτηση για το αν πρέπει να γίνει φάουλ ή όχι. Ο Λι έπαιξε περίπου 40 λεπτά, ο Μπέικον δεν ήταν στην καλύτερη κατάστασή του. Είχαμε δυο νέους παίκτες, οπότε ζητήσαμε να παίξουν άμυνα».

Για το σχήμα που χρησιμοποίησε στην τελευταία φάση: «Πιστεύαμε ότι στην άμυνα με αλλαγές θα ήταν καλύτεροι οι παίκτες που ήταν στο παρκέ».

Για το ποιοι παίκτες θα βρεθούν στο Final 8 του Κυπέλλου: «Είναι δύσκολο να πω τώρα γιατί πρέπει να δούμε. Ο Ουόλτερς είναι στο νοσοκομείο, ο Πονίτκα δεν έχει κάνει προπονήσεις. Θα δούμε και την κατάσταση με τον Γκουντάιτις γιατί θα κάνει μαγνητική».