Ολυμπιακός: Δεν έχει όρεξη για αστεία πια!

Πολύ μακρινό φαίνεται το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν - Ο Ολυμπιακός πλέον δεν αστειεύεται καθόλου 

Ολυμπιακός: Δεν έχει όρεξη για αστεία πια!

Σε άλλη μια μαγική βραδιά ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άλμπα στο Βερολίνο με 93-60 και συνεχίζει ακλόνητος στην κορυφή της Ευρωλίγκας. Δεν πάει πολύς καιρός που κάναμε τον …σταυρό μας σε κάτι τέτοια ματς (ακόμη δεν έχουμε χωνέψει την ήττα από τη Βιλερμπάν) αλλά πλέον ο Ολυμπιακός δεν έχει όρεξη για αστεία. Πέρασε έτσι σαν σίφουνας απ΄ το Βερολίνο, με το πόδι στο γκάζι σχεδόν και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης. Τα στατιστικά έδειξαν πως πράγματι έπαιζε ο πρώτος με τον τελευταίο. Η διαφορά στο index …ζαλίζει (123 έναντι 52!).

Στον Ολυμπιακό, όπως κι ήταν το ζητούμενο, πήραν στα σοβαρά την αναμέτρηση και από το ξεκίνημα έστειλαν το μήνυμα στην Άλμπα ότι δεν έχει καμία τύχη. Ήρθε έτσι μια από τις μεγαλύτερες σε διαφορά εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα.

MVP φυσικά ο τρομερός Σάσα Βεζένκοφ. Λες και κάτι του έχει κάνει η Άλμπα, πάντα είναι …σεληνιασμένος με τους Βερολινέζους και τέλειωσε το ματς με 28 πόντους και …40 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης! Για 4 πόντους δεν έσπασε το ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα (είχε 31 πάλι με την Άλμπα τον Μάρτιο του 2021), όπως και για 4 την κορυφαία του επίδοση στο index (είχε 43 κόντρα στη Μπάγερν τον Νοέμβριο του 2022). Μικρή σημασία βέβαια έχουν αυτά, είναι θέμα χρόνου για τον Σάσα να σπάσει τα ρεκόρ του!

Άλλο ένα δείγμα της σοβαρότητας του Ολυμπιακού ήταν και οι …αντιδράσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στο τέλος του α’ ημιχρόνου χρεώθηκε με τεχνική ποινή, ενώ στο 35’ και με το σκορ 53-86 πήρε τάιμ άουτ, βλέποντας τους παίκτες του να χαλαρώνουν!

ΥΓ. Ο Κώστας Παπανικολάου μας χάρισε ένα απίστευτο κάρφωμα. Και μπράβο του για την δήλωση στο τέλος, ότι μεγαλύτερη σημασία τώρα έχει το δράμα που περνάει ο κόσμος σε Τουρκία και Συρία.

ΥΓ2. Μπράβο και στον Παναγιώτη Τσάμη για το παρθενικό του καλάθι στην Ευρωλίγκα!