Μια βραδιά στο Βερολίνο

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει απόψε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του κόντρα στην Άλμπα, η οποία ναι μεν είναι χαμηλά στην κατάταξη, αλλά παίζει ελεύθερο μπάσκετ και μπορεί να γίνει επικίνδυνη

Μια βραδιά στο Βερολίνο

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Αριθμεί ένα εντυπωσιακό 5-0 σερί σε νίκες, έχοντας επικρατήσει κόντρα σε Βίρτους Μπολόνια (83-85), Ρεάλ Μαδρίτης (73-60), Μακάμπι Τελ Αβίβ (95-89), Φενέρμπαχτσε (73-93) και Αναντολού Εφές (76-70). Στόχος του να το συνεχίσει απόψε (21.00, NS Prime) στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα. Φαινομενικά είναι η πιο βατή αναμέτρηση για εκείνον σε σχέση με τις προηγούμενες.

Οι Γερμανοί βρίσκονται στην τελευταία θέση της κατάταξης, έχοντας ρεκόρ 6-17, μετρώντας ένα αντίστροφο σερί. Μετρούν 5 σερί ήττες, έχοντας δεχτεί μάλιστα κατοστάρες στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους κόντρα σε Μονακό (84-102) και Φενέρμπαχτσε (101-86). Χρειάζεται προσοχή όμως, γιατί η Άλμπα είναι μία ομάδα που παίζει ελεύθερο μπάσκετ. Ένα σύνολο που δεν έχει φέτος στόχο για διάκριση, αλλά κυρίως απολαμβάνει τη συμμετοχή, το παιχνίδι, προσπαθώντας να χτίσει κάτι καλύτερο για το μέλλον του. Αν βρεθούν σε καλή μέρα, είναι ικανοί να συνδυάσουν την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους και να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλο. Δεν έχουν διάρκεια όμως. Αυτό είναι το πρόβλημά τους. Οι Πειραιώτες θα χρειαστεί να δώσουν βαρύτητα στον περιορισμό του Λουκ Σίκμα. Ο ταλαντούχος Αμερικανός φόργουορντ είναι ένα υπερσύγχρονο «4άρι» που κάνει σχεδόν τα πάντα με ικανότητα στο παρκέ (7,4 πόντοι, 5,1 ασίστ, 5,2 ριμπάουντ) και ο Σάσα Βεζένκοφ θα χρειαστεί να κάνει καλή δουλειά στο μαρκάρισμά του.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο ματς χωρίς τους Κώστα Σλούκα και Άλεκ Πίτερς, αλλά οι Πειραιώτες έχουν πλέον μάθει να κερδίζουν και χωρίς εκείνους, βρίσκοντας λύσεις εκ των έσω. Σε κάθε ματς πλέον υπάρχει και ένας διαφορετικός πρωταγωνιστής που κάνει το βήμα μπροστά. Ο Αϊζάια Κάνααν «εκτέλεσε» (20 πόντοι) τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, ενώ ο Μιχάλης Λούντζης έπαιξε κομβικό ρόλο στην επικράτηση στο ΣΕΦ απέναντι στην Εφές. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να κάνουν το παιχνίδι τους και θα επιχειρήσουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Η Άλμπα θα επιδιώξει να παίξει γρήγορα, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και για αυτόν τον λόγο οι Πειραιώτες επιβάλλεται να δώσουν έμφαση στην καλή προσωπική άμυνα.

Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους θα επιχειρήσουν να παρουσιαστούν σοβαροί. Στόχος να συνεχίσουν να λειτουργούν ομαδικά στην επίθεση ψάχνοντας το ελεύθερο σουτ και θα είναι σημαντικός παράγοντας αν σουτάρουν με καλά ποσοστά από την περιφέρεια. Στόχευση ο έλεγχος των ριμπάουντ, η κίνηση μακριά από την μπάλα, αλλά και η επιδίωξη για καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο ύστερα από κάθε καλή άμυνα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα προσπαθήσει να ανοίξει το ροτέισον, να βάλει στην εξίσωση όλους τους παίκτες του, για να διατηρήσει την ομάδα του φρέσκια κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Κώστας Παπανικολάου έχει ανεβάσει στο κατακόρυφο την απόδοσή του τις τελευταίες εβδομάδες και θα αποτελέσει ξανά παίκτη-βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΣΕΦ