Μπαρτζώκας: «Έπρεπε να κάνουν ένα βήμα μπροστά όλοι, συμπαγής η άμυνά μας»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού κόντρα στην Αναντολού Εφές.

Μπαρτζώκας: «Έπρεπε να κάνουν ένα βήμα μπροστά όλοι, συμπαγής η άμυνά μας»

Ακάθεκτος συνεχίζει την πορεία του ο Ολυμπιακός στην EuroLeague, καθώς επικράτησε και της Εφές στο ΣΕΦ με 76-70.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων», ενώ έκανε ειδική αναφορά στην εμφάνιση του Μιχάλη Λούντζη.

Αρχικά είπε: «Πολύ απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης, μια πολύ ταλαντούχα ομάδα. Έπρεπε να κάνουν βήμα μπροστά όλοι, να συνεισφέρουν όλοι στην άμυνα, κάτι που έγινε με συνέπεια. Η άμυνά μας ήταν πολύ συμπαγής. Εάν είχαμε καλύτερα ποσοστά στις βολές και στα τρίποντα, που είχαμε κάποια ελεύθερα σουτ, θα κερδίζαμε πολύ πιο εύκολα. Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μας, τον κόσμο που δημιούργησε εκπληκτική ατμόσφαιρα για ακόμα μια φορά και να ευχηθώ καλή συνέχεια στην Εφές».

Για το πόσο ευχάριστο είναι να βλέπει τον 12ο παίκτη του να είναι κομβικός σε ένα τέτοιο παιχνίδι: «Δεν πιστεύω σε 12ους παίκτες. Όλοι έχουν την ευκαιρία τους σε ένα τέτοιο ρόστερ. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους, το θέμα είναι να είσαι έτοιμος. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που νωρίτερα είχαν ρόλο διακοσμητικό και τώρα είναι κομβικοί. Για μένα είναι πολύ σημαντικό. Ο Λούντζης έκανε φανταστική δουλειά στην άμυνα, αλλά είχε σημαντική συνεισφορά και στην επίθεση».

Για το μαρκάρισμα των Λάρκιν και Μίσιτς: «Προσπαθήσαμε να βάλουμε δύσκολα. Προσπαθήσαμε να μην έχουν μεγάλη δημιουργία και να πάνε σε καταστάσεις με σουτ μετά από ντρίμπλα. Αν αναλύσει κανείς το παιχνίδι αυτό θα δει από εμάς. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι στα ατομικά χαρακτηριστικά τους. Γεμίσαμε τη ρακέτα πίσω τους, είχαμε κάποιο πρόβλημα στο πλάγιο πικ εν ρολ και με την αλλαγή της άμυνας το καλύψαμε. Αν βάζαμε κάποια ανοιχτά σουτ θα παίρναμε πιο εύκολα το παιχνίδι. Αγχωθήκαμε, αλλά με τέτοιους αντιπάλους πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος».