Ολυμπιακός: Ο Αιζάια Κάνααν πήρε το όπλο του (vid)

O Aιζάια Κάνααν το χρωστούσε αυτό το ματς στον Ολυμπιακό - Έδειξε έμπρακτα το «εκτελεστικό» του ένστικτο «πυρπολώντας» τα καλάθια της Φενέρμπαχτσε.

Ολυμπιακός: Ο Αιζάια Κάνααν πήρε το όπλο του (vid)

Ο Αϊζάια Κάνααν έχει καλό βιογραφικό σαν «2άρι». Πρόκειται για έναν παίκτη με πάνω από το 40% στο τρίποντο στην EuroLeague, για έναν σούτινγκ-γκαρντ με ευχέρεια στο περιφερειακό σουτ και στο σκορ. Είναι γεγονός πως φέτος στον Ολυμπιακό δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίζει, ούτε και μας έχει δείξει σε διάρκεια τη μεγάλη γκάμα των δυνατοτήτων του στην επίθεση.

Στην Κωνσταντινούπολη όμως έκανε το βήμα μπροστά. Μέτρησε 20 πόντους σε 21 λεπτά, μετρώντας 6/9 τρίποντα. Έβαλε μεγάλα σουτ, με διάφορους τρόπους. Με γρήγορη εκτέλεση ύστερα από πάσα συμπαικτών του, με σουτ υπό πίεση έχοντας γαντζωμένο παίκτη πάνω του. Μετά από ντρίμπλα, εκτός ισορροπίας, μαρκαρισμένος, ελεύθερος, από την κορυφή της ρακέτας, από τις γωνίες. Έπαιξε μπάσκετ με αυτοπεποίθηση, λειτούργησε με αγωνιστικό θράσος, προσφέροντας στον Ολυμπιακό μία σπουδαία εμφάνιση που τη χρωστούσε στην ομάδα του. Άργησε, αλλά ο Αιζάια Κάνααν πήρε μπρος.

Έπαιξε όμως και άμυνα. Ήταν εξαιρετικός στην περιφερειακή άμυνα, έβαλε δύσκολα στους αντίπαλους γκαρντ, κέρδισε επιθετικά φάουλ και έβγαλε σκληράδα στο παρκέ. Κυρίως όμως «πυρπόλησε» τα καλάθια της Φενέρμπαχτσε, δείχνοντας έμπρακτα το ταλέντο του πίσω από τα 6,75 μέτρα.