Μποζίκας: «Δεν έχει ταβάνι ο Ολυμπιακός»

Ως «τελικό» χαρακτήρισε το παιχνίδι της Πέμπτης (2/2) με την Αναντολού Εφές, ο εκ των συνεργατών του Γιώργου Μπαρτζώκα, Γιώργος Μποζίκας, ο οποίος μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Φενέρ, τόνισε ότι «με τη σωστή προσέγγιση δεν έχουμε ταβάνι».

Μποζίκας: «Δεν έχει ταβάνι ο Ολυμπιακός»

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μποζίκα στην κάμερα της NOVA:

«Πάντα περιμένουμε ότι θα είμαστε καλοί και έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας. Όταν έχουμε τη σωστή προσέγγιση δεν έχουμε ταβάνι. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Το σκορ δείχνει άλλα, αλλά η εικόνα είναι διαφορετική. Δεχτήκαμε πίεση για 40 λεπτά στα όρια του φάουλ. Υπήρχαν διαμαρτυρίες κι από τις δύο πλευρές. Η αντίδραση που δείξαμε ήταν η σωστή και πήγαμε σαν ομάδα και όχι σπασμωδικά για να επιτεθούμε.

Στην Ευρωλίγκα οι διαφορές χάνονται εύκολα. Είναι τέτοιος ο ρυθμός. Προσπαθούσαμε να προστατέψουμε τη μπάλα και όχι να επιτεθούμε. Το τρίποντο του Ουόκαπ ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα στο τέλος της επίθεσης που ήρθε έπειτα από καλή κυκλοφορία μπάλας.

Δεν είναι φυσιολογικό ένας παίκτης που ήρθε τώρα να παίξει στο δικό μας σύστημα. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, είναι θετικοί και μαθαίνουν καθημερινά.

Όλα τα παιχνίδια τα αντιμετωπίζουμε σοβαρά και στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Δεν καίγεται περισσότερο η Εφές και εμείς καιγόμαστε πολύ. Θέλουμε να προστατεύοσουμε την έδρα μας. Θέλουμε να φτάσουμε στο ρεκόρ που θα μας δώσει πρόκριση στην οκτάδα. Είμαστε κοντά. Θα παίξουμε ένα παιχνίδι σαν να είναι τελικός».