Παπανικολάου: «Να συγκεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε και να το εξελίξουμε» (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε στο ερχόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην έδρα της Φενέρμπαχτσε.

Παπανικολάου: «Να συγκεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε και να το εξελίξουμε» (vid)

Την Τρίτη (31/1, 19:45) ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Φενέρμπαχτσε για την 22η αγωνιστική της EuroLeague.

Η ομάδα του Πειραιά αναχώρησε για την Τουρκία και ενόψει της αναμέτρησης ο Κώστας Παπανικολάου, τόνισε: «Δεν υπήρχε πολύς χρόνος. Είχαμε χθες παιχνίδι, είχαμε την Παρασκευή... Όμως, έτσι είναι το πρόγραμμα δεν είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει τόσα πολλά παιχνίδια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θεωρώ, ωστόσο, πως όλοι έχουμε την εμπειρία να βάλουμε το μυαλό μας κάτω και να έχουμε την πνευματική ετοιμότητα που χρειάζεται».

Για το πως θα «γεμίσει» το κενό της απουσίας του Κώστα Σλούκα, είπε: «Κάθε παίκτης είναι μια σοβαρή απουσία για εμάς. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες και όλα τα κομμάτια του παζλ. Από κει και πέρα, δεν μπορούμε να κοιτάμε αυτό που δεν έχουμε, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε και να το εξελίξουμε. Έχουμε αποδείξει και σε προηγούμενα ματς πως μπορούμε να το κάνουμε, οπότε και αυτή τη φορά πρέπει να κάνουμε κάτι αντίστοιχο».

Τέλος, για την τουρκική ομάδα, σχολίασε: «Δεν θα είναι ίδια ομάδα με εκείνη που αντιμετωπίσαμε στο ΣΕΦ και σίγουρα δεν θα είναι ίδιο παιχνίδι. Είχε πολλές απουσίες στο πρώτο ματς. Τώρα θα έχει τον κόσμο της στο πλευρό της, σε μια έδρα δύσκολη για τον οποιοδήποτε να παίζει. Όσον αφορά στο τακτικό κομμάτι, υπάρχουν πολλά που πρέπει να προσέξουμε. Είναι ο Καλάθης, είναι ο Γουϊλμπεκιν, είναι ο Μότλεϊ, είναι τα φόργουορντς που έχουν... Γενικά έχουν πλουραλισμό και πολλούς παίκτες που στην βραδιά τους μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Για αυτό δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιον. Πρέπει μέσα από την τακτική μας να περιορίσουμε τα ατού της αντιπάλου μας, για να γύρουμε την πλάστιγγα υπέρ μας».