Ολυμπιακός: Οι Fabulous Five του Θρύλου!

Με πεντάδα τους Ουόκαπ, Μακ Κίσικ, Λαρεντζάκη, Πίτερς και Μπλακ, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ματς με τη Μακάμπι 

Ολυμπιακός: Οι Fabulous Five του Θρύλου!

Για άλλη μια εβδομάδα λοιπόν στην κορυφή της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός! Σε ισοβαθμία με τη Ρεάλ, αλλά με 2 νίκες απέναντί της. Το παιχνίδι με τη Μακάμπι, όπως περίμεναν οι περισσότεροι, ήταν περίεργο και ήθελε προσπάθεια για να ρθει η νίκη. Οι Ισραηλινοί αιφνιδίασαν στο ξεκίνημα τους Πειραιώτες, αλλά γρήγορα οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τα πατήματά τους και προσπέρασαν στο σκορ. Ο Βεζένκοφ είχε 11 πόντους στην α’ περίοδο, ενώ ο Μπλακ έκανε σπουδαία δουλειά κάτω απ΄ το καλάθι, έχοντας πάρει τη θέση του Φαλ που δεν του πήγαινε το παιχνίδι με τους ψηλούς της Μακάμπι.

Στη δεύτερη περίοδο πήρε τη σκυτάλη επιθετικά ο Μακ Κίσικ, ο οποίος …σήκωσε στο πόδι το ΣΕΦ με τρίποντα και καρφώματα! Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ήταν …καταιγιστικός και υπήρχαν στιγμές που φαινόταν ανήμπορη να αντιδράσει η Μακάμπι.

Πεισματάρηδες ωστόσο οι Ισραηλινοί, πλησίασαν στους εφτά στο 30’. Κι εκεί που το λογικό ήταν να παίξει με τη βασική του πεντάδα ο Ολυμπιακός, ο Μπαρτζώκας πήρε το ρίσκο και έβγαλε σχεδόν όλη την τέταρτη περίοδο με ένα όχι και τόσο συνηθισμένο σχήμα. Στο παρκέ οι Ουόκαπ, Λαρεντζάκης, Μακ Κίσικ, Πίτερς και Μπλακ που τα πήγαν εξαιρετικά, άντεξαν στην πίεση της Μακάμπι και έβγαλαν ασπροπρόσωπο τον Μπαρτζώκα!

Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι δεν είναι ομάδα του …ενός (ασχέτως αν ο Βεζένκοφ βγήκε πάλι MVP!) και μπορεί να βασιστεί σε όλους του τους παίκτες. Μια ματιά στη στατιστική αρκεί. Αξιοζήλευτη επιθετική πολυφωνία, με 8 παίκτες στους 8+ πόντους! Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν δυνατοί και στην αναποδιά που είχαν με τον Σλούκα.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει στο μυαλό του τη …διαβολοβδομάδα που έρχεται, με αντιπάλους τις ομάδες της Τουρκίας. Την Τρίτη με τη Φενέρ έξω και την Παρασκευή με την Εφές μέσα. Δυο παιχνίδια δύσκολα, αλλά ο καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!

ΥΓ. Ίσως θα πρέπει να το δει λίγο αλλιώς η Euroleague και να γίνουν συστάσεις στους διαιτητές να μην πηγαίνουν για ψύλλου πήδημα στη γραμματεία. Συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια, που πλέον κρατάνε 2 ώρες και…, κουράζοντας τον κόσμο.