Sold out εσείς, νίκες εμείς

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε και το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ σε έναν αγώνα όπου και πάλι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν κατάμεστο.

Sold out εσείς, νίκες εμείς

«Αυτό που με κάνει πιο χαρούμενο είναι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Όταν ο Φαλ έκανε 0/4 βολές και ο Λαρεντζάκης είχε δύο πολύ άστοχα τρίποντα, το γήπεδο τούς ενθάρρυνε. Μετά έβαλε ένα κρίσιμο σουτ, ήταν καθοριστικός. Αυτή η σύνδεση της ομάδας με τον κόσμο μόνο καλό μπορεί να μας κάνει», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Μακάμπι κι αυτό είναι η μεγάλη αλήθεια.

Δεν είναι μόνο η εικόνα σε έναν ακόμη εντός έδρας αγώνα στο ΣΕΦ όπου ανακοινώθηκε sold out αλλά και ο τρόπος που…παίζει ο κόσμος του Ολυμπιακού και σπρώχνει την ομάδα.

Μόνο τυχαίο δεν είναι πως τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε ματς όπου έχει ανακοινωθεί sold out, ο Ολυμπιακός δεν έχει ήττα στο ΣΕΦ.

Αυτό ήταν το 3ο συνεχόμενο sold out των «ερυθρολεύκων» μετά τα παιχνίδια με Αρμάνι Μιλάνο και Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και το 4ο μέσα στη σεζόν καθώς είχε προηγηθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το ελληνικό πρωτάθλημα τον Δεκέμβριο.

Έχει πάει…περίπατο κι αυτό που κάποιοι πριν από λίγα χρόνια έλεγαν περί κόσμου και πίεσης όταν το γήπεδο είναι γεμάτο. Αυτά είναι «ανέκδοτα». Όλοι οι παίκτες σε όλα τα αθλήματα και σε όλο τον πλανήτη, θέλουν τους οπαδούς τους μαζί και περισσότερο όταν μιλάμε για τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Φυσικά και δεν θα μπει ο φίλαθλος να καρφώσει ή να παίξει άμυνα αλλά όταν γεμίζει το ΣΕΦ και δεν υπάρχει γκρίνια, μουρμούρα και αναστεναγμός στις χαμένες βολές, στα χαμένα ριμπάουντ και στα λάθη, οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο συνειδητοποιούν πως κάτι καλό έχουν φτιάξει, υπάρχει εμπιστοσύνη στη δουλειά που κάνουν και στην ομάδα που έχουν δημιουργήσει.

Αυτό φάνηκε και κόντρα στη Μακάμπι το βράδυ της Παρασκευής, αφού μπορεί το ματς να…στράβωσε στο ξεκίνημα αλλά γρήγορα ο Ολυμπιακός όχι μόνο επέστρεψε αλλά το…καθάρισε παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο δεύτερο δεκάλεπτο.