Ολυμπιακός: Ομάδα σαν Λερναία Ύδρα

O Oλυμπιακός που έχει μάθει να βρίσκει λύσεις εκ των έσω, αλλά και το γεγονός πως πλέον δεν χάνει τις διαφορές που παίρνει στο σκορ.

Ολυμπιακός: Ομάδα σαν Λερναία Ύδρα

Ήταν μεγάλη η νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ, ήταν επίσης σημαντική η επικράτηση κόντρα στη Μακάμπι. Γιατί έτσι οι Πειραιώτες όχι μόνο παρέμειναν στην πρώτη θέση της κατάταξης, αλλά απομάκρυναν και τους Ισραηλινούς πιο πίσω στην κατάταξη. Γιατί με νίκη θα ήταν στο -1 από τους Πειραιώτες, έχοντάς τους κερδίσει μέσα-έξω. Φτάνει να έχει τη Μονακό έτσι, δεν χρειάζεται και άλλη ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν τη διαφορά στο εξαιρετικό τους δεύτερο δεκάλεπτο (27-11), στο οποίοι και «πάτησαν» τη Μακάμπι. Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, έβγαλαν αιφνιδιασμούς, έβαλαν μεγάλα σουτ και κυρίως πέρασαν... χειροπέδες στους «κίτρινους». Ο τρομερός Σακίλ ΜακΚίσικ άλλαξε τη ροή του αγώνα με το κάθετο παιχνίδι του και με τους σερί πόντους που έβαλε έφερε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Πειραιώτες δεν έχασαν ποτέ ξανά το προβάδισμα στο σκορ. Καμία αντίρρηση πως το +17 έγινε +3 στο 33'', αλλά έχει σημασία το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι έχουν μάθει από τα λάθη τους και πλέον δεν χάνουν τις διαφορές που παίρνουν. Οι ανατροπές που έκαναν οι αντίπαλοι «τέλειωσαν».

Δεν ήταν μικρό πράγμα το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχασε τον Κώστα Σλούκα στο 17'. Έβγαλε όλο το δεύτερο μέρος χωρίς έναν εκ των ηγετών του, δίχως τον κορυφαίο δημιουργό του. Άλλες ομάδες θα είχαν χάσει τις ισορροπίες τους στο παρκέ. Όχι όμως και ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι λειτούργησαν σαν Λερναία Ύδρα και βρήκαν λύσεις εκ των έσω. Ο Τόμας Ουόκαπ έδωσε ρεσιτάλ, μοιράζοντας 12 ασίστ, παίζοντας και για εκείνον. Ήταν τεράστια η συνεισφορά του πάγκου, καθώς ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης, Μπλακ και Πίτερς, όλοι συνέβαλαν στο να φτάσει ο Ολυμπιακός στη νίκη. Δείγμα της ποιότητας της ομάδας, του βάθους που υπάρχει στον πάγκο, αλλά και το γεγονός πως αυτή η παρέα έχει μάθει να παίζει με τη νοοτροπία του «όλοι για έναν και ένας για όλους».

Καμία αντίρρηση πως το ίνσταντ-ριπλέι βοηθάει, δίνει λύσεις, αλλά οι διαιτητές έδωσαν ρεσιτάλ στο ΣΕΦ. Για την παραμικρή κατοχή πήγαιναν στην οθόνη για να ελέγξουν φάσεις. Αποτέλεσμα; Να χαθεί ο ρυθμός εξαιτίας των συνεχόμενων διακοπών, κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του. Το ματς είχε διάρκεια πάνω από 2 (!) ώρες, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει παράταση. Η ουσία όμως είναι πως ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, παίζοντας για ακόμη μία φορά εξαιρετικό και ομαδικό μπάσκετ. Παράμεινε στην πρώτη θέση και συνεχίζει να δείχνει το ποιος έχει την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.