Μπαρτζώκας: «Εγώ πιστεύω στο ρόστερ!»

Ο Γιώργος Μαρτζώκας μετά τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για μια εκπληκτική επιτυχία, για την πίστη του στο σύνολο, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος για την επικράτηση και την αφιέρωσε στον Χρήστο Μπαφέ.

Μπαρτζώκας: «Εγώ πιστεύω στο ρόστερ!»

O Γιώργος Μπαρτζώκας δε θα μπορούσε να μην είναι ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας του στη νίκη με 73-60 επί της Ρεάλ Μαδρίτης αφιερώνοντας την μάλιστα στον Χρήστο Μπαφέ.

«Ήταν μια εκπληκτική νύχτα για εμάς, όπως καταλαβαίνουν όλοι ήταν κρίσιμο το παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να πω ότι η ομάδα στην πρόκληση που είχε ήταν έτοιμη να παίξει. Ήταν ένα πολύ καλό αμυντικά παιχνίδι για εμάς, αφήσαμε τη Ρεάλ στους 60 πόντους. Ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και απλώς έπρεπε να μην είμαστε τόσο νευρικοί. Πρέπει να το πιστώσω στους παίκτες και τους φίλους μας. Ελπίζω να απολαύσατε ένα τυπικό παιχνίδι EuroLeague αλλά πρέπει να το αφήσουμε πίσω».

Ερωτηθείς για τα σουτ που χάθηκαν: «Όταν βλέπω την ομάδα να είναι πολύ συγκεντρωμένη αμυντικά, εκτός του ξεκινήματος με τον Ταβάρες, πιστεύω είναι καλός τρόπος να βρεις ρυθμό στην επίθεση. Αν δεν παίζεις άμυνα είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό. Εμείς αστοχήσαμε, ήμασταν νευρικοί αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι μπροστά στο κοινό μας θέλαμε να πιστοποιήσουμε ότι είμαστε ανταγωνιστές για την οκτάδα και το ματς μας βοήθησε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα».

Για τις χαμένες διαφορές: «Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει σε εμάς συμβαίνει παντού. Αυτά ανατρέπονται με την ταχύτητα και το ταλέντο που υπάρχει. Όταν η ομάδα κάνει comeback το μομέντουμ είναι υπέρ της. Το βασικό είναι να προστατεύεις την μπάλα, να μην τη δίνεις στα χέρια τους. Το επιθετικό ριμπάουντ είναι σημαντικό, ο Μπλακ έκανε καταπληκτική δουλειά. Δεν υπήρχε ούτε υπάρχει συνταγή, κοιτάς κατοχή με κατοχή και πρέπει να πάρεις καλές αποφάσεις».

Για τις απουσίες σε ορισμένα παιχνίδια: «Το μπάσκετ του ενός έχει πεθάνει, όλοι περιμένουν τη σειρά τους. Σε ένα παιχνίδι, σε έναν μήνα. Εγώ πιστεύω στο ρόστερ, κάνω μια διαχείριση και στην Ελλάδα. Μας δίνεται η δυνατότητα να φρεσκάρουμε κάποιους σε συνεργασία με τους γιατρούς, τους γυμναστές. Βέβαια αυτά ανατρέπονται πολλές φορές αλλά αυτός είναι ο τρόπος. Έχουμε ένα ρόστερ καλό αλλά όσες φορές παίξαμε με ελλείψεις κερδίσαμε (σ.σ. Παπανικολάου, Βεζένκοβ ή Σλούκα). Ο ομαδικός τρόπος καλύπτει τις μεγάλες απουσίες».

Για το αν αφιερώνει τη νίκη στον Χρήστο Μπαφέ: «Θα το έλεγα ολοκληρώνοντας. Αφιερώνουμε τη νίκη στον Χρήστο, ευτυχώς όλα είναι καλά και θα είναι σύντομα κοντά μας. Το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου, είναι πιο σημαντικό από μία νίκη ή μία ήττα. Θα τον έχουμε κοντά μας και είμαστε παραπάνω από χαρούμενοι»