Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 73-60: Άμυνα και ΣΕΦ…κατάπιαν τη Ρεάλ (highlights)

Ο Ολυμπιακός υποχρέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης να…γονατίσει στο «καυτό» Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (73-60) και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας της EuroLeague.

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 73-60: Άμυνα και ΣΕΦ…κατάπιαν τη Ρεάλ (highlights)

Με άμυνα για σεμινάριο και σωστές επιλογές στην επίθεση – στα κρίσιμα σημεία – ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης 73-60 και είναι ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας και την ισοβαθμία αφού έχει κερδίσει δυο φορές την ισπανική ομάδα.

Όλα τα λεφτά η άμυνα του Ολυμπιακού που κράτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης των 85 πόντων φέτος, στους 60! Δεν έχασε λεπτό την αυτοσυγκέντρωσή του στην άμυνα και οι παίκτες του Μπαρτζώκα τα έδωσαν όλα στην άμυνα, εκεί όπου κρίθηκε και το παιχνίδι.

Ο κόσμος γέμισε το ΣΕΦ, στήριξε, έσπρωξε την ομάδα και στο φινάλε γιόρτασε μια ακόμη μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός εάν εξαιρέσουμε ένα διάστημα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όπου η Ρεάλ επέβαλε τον ρυθμό της, έτρεξε και εκμεταλλεύτηκε τις κακές ερυθρόλευκες επιστροφές, ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι.

Ο Ουόκαπ ήταν εξαιρετικός σε άμυνα αλλά και επίθεση με 13 πόντους και 3/5 τρίποντα, τη στιγμή που τα ποσοστά της ομάδας του Πειραιά στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλά (5/18). Ο Αμερικανός ήταν και πάλι ασταμάτητος και εκείνος που σε νεκρό χρόνο στο φινάλε του πρώτου μέρους έγραψε το 36-28. Φανταστικός και ο Κώστας Σλούκας, με τον Έλληνα γκαρντ σε ένα κλειστό ματς, να έχει 5 πόντους αλλά και 4 ασίστ.

Η Ρεάλ με το…καλημέρα στο ματς πήγε την μπάλα στον Ταβάρες, με τον ψηλό των Ισπανών να δημιουργεί είναι η αλήθεια προβλήματα αλλά όταν πέρασε εκτός αγώνα, η Ρεάλ ήταν άλλη ομάδα και ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε. Διάβασε τις αδυναμίες των Ισπανών, «χτύπησε» στην επίθεση τους Γιουλ, Φερνάντεθ (ήταν κάποια στιγμή μαζί στην πεντάδα στη δεύτερη περίοδο) και έτσι είχε συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ, παίζοντας φανταστική άμυνα. Άλλωστε κράτησε στους 28 πόντους τη Ρεάλ κι αν ήταν πιο εύστοχος στα σουτ τριών πόντων η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη, αφού δεν μιλάμε για σουτ σκοτωμένα αλλά ήταν προσπάθειες που βγήκαν μέσα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός με τον Φαλ να κερδίζει κατά κράτος τον Ταβάρες – σε σχέση πάντα με όσα είδαμε στο ξεκίνημα – όχι μόνο διατήρησε τη διαφορά όταν η Ρεάλ επέστρεψε από το +10 (38-28, 40-30) και βρήκε σκορ από μακρινά σουτ, αλλά την πήγε και στο +12 (52-40) με τον Κάνααν (και πάλι δυνατός και μαχητικός στην άμυνα) να βρίσκει επιτέλους ένα τρίποντο και να βάζει…φωτιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Σλούκας συνέχισε να διαβάζει εξαιρετικά την αντίπαλη άμυνα, ο Μπαρτζώκας μετά το τρίποντο του Κάνααν δεν τον άλλαξε και πέρασε εκτός τον Ουόκαπ και καλά έκανε για να πάρει ψυχολογία ο παίκτης. Η ουσία είναι πως διατηρήθηκε η διψήφια διαφορά (54-44) με τη λήξη του δεκαλέπτου, μετά το πολύ όμορφο καλάθι του Χεζόνια στο φινάλε.

Η Ρεάλ ξεκίνησε με…καμικάζι τον Χάνγκα πάνω στον Κώστα Σλούκα αλλά ο γκαρντ του Ολυμπιακού απέδειξε και απόψε πως δικαίως είναι ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Ήταν αλάνθαστος παρά το κυνηγητό. Σούταρε όταν έπρεπε, έκανε πάσα τη σωστή στιγμή και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν ανησυχούσε αλλά είχε και με διαφορά ασφαλείας, κι ας έχασε κάποιες βολές ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός δεν έχασε λεπτό τη συγκέντρωσή του στην άμυνα και δεν επέτρεψε στη Ρεάλ να κάνει το παιχνίδι της – με εξαίρεση επαναλαμβάνουμε ένα διάστημα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου – ενώ ο Μπαρτζώκας πήρε μεγάλη βοήθεια και από τον Μπλακ, ο οποίος ήταν συγκινητικός και έδωσε μάχες τις οποίες και κέρδισε και στις δυο πλευρές του παρκέ.

Με δυο βολές του Σάσα Βεζένκοφ η διαφορά πήγε και στο +15 (65-50), τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος ενώ ο Μπλακ μετά την πάσα του Σλούκα, κάρφωσε την μπάλα και τον Ντεκ (καλάθι και φάουλ) και η διαφορά πήγε ξανά στο +15 (69-54), για να φτάσει άνετα 73-60.

Χωρίς ίχνος υπερβολής ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης, τόσο εύκολα όσα μαρτυρά και το τελικό σκορ, παίζοντας ισορροπημένα και στα 40 λεπτά του ντέρμπι της κορυφής της EuroLeague.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 36-28, 54-44, 73-60.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 18 (4/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/2 βολές), Κάναν 3 (1), Λαρεντζάκης 2 (1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ), Φαλ 4 (7 ριμπάουντ), Σλούκας 11 (1 τρίποντο, 6 ασίστ, 5 λάθη), Βεζένκοβ 15 (6/9 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1/4 τρίποντα), Μπόλομποϊ 2, Πίτερς, Μπλακ 5 (9 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 8 (0/3 τρίποντα).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ματέο): Κοζέρ 3 (1), Φερνάντεθ (0/5 τρίποντα), Χάνγκα 2 (1/5 σουτ), Χεζόνια 9 (1/4 τρίποντα), Ντεκ 4, Πουαριέ 4 (8 ριμπάουντ), Κορνελί 2, Ταβάρες 12 (6/8 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 λάθη), Γιουλ 6 (0/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Γιαμπουσέλε 6 (5 ριμπάουντ), Μούσα 12 (1).

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 24/42 δίποντα, 6/26 τρίποντα, 7/11 βολές, 43 ριμπάουντ (29 αμυντικά + 14 επιθετικά), 15 ασίστ, 4 κλεψίματα, 12 λάθη, 3 μπλοκ.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ Μαδρίτης: 20/36 δίποντα, 3/25 τρίποντα, 11/13 βολές, 36 ριμπάουντ (25 αμυντικά + 11 επιθετικά), 16 ασίστ, 8 κλεψίματα, 14 λάθη, 4 μπλοκ.