Ολυμπιακός: Ζητείται αντίδραση

Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να επιστρέψει στις νίκες στην EuroLeague, αντιμετωπίζοντας τη Βίρτους Μπολόνια.

Ολυμπιακός: Ζητείται αντίδραση

Στον Ολυμπιακό είναι «σκασμένοι» από την ήττα από τη Μονακό. Για αρκετούς λόγους. Για το γεγονός πως ακόμη μία φορά σπατάλησαν το προβάδισμά τους στο σκορ, καθώς βρέθηκαν στο +12 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια δέχτηκαν 15-0 σερί. Παράλληλα, αρκετοί παίκτες παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στην επίθεση και τα έχουν βάλει με τους εαυτούς τους.

Ο Κώστας Σλούκας, ένας από τους καλύτερους σουτέρ της ομάδας, τέλειωσε το ματς με 1/8 σουτ, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ ψάχνει ακόμη τα πατήματά του, ύστερα και από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Κόντρα στη Μονακό είχε 0/4 τρίποντα και αυτό ήταν το πρώτο του ματς φέτος στο οποίο δεν κατάφερε να σκοράρει από την περιφέρεια.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τον Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος, μετά το ρεσιτάλ που έδωσε κόντρα στην ΑΕΚ, επί γαλλικού εδάφους τα... έσπασε. Μέτρησε 1/7 σουτ και εκείνος, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να αδυνατούν να βρουν παίκτη να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα.

Ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια έκανε ο Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος, πέρα από το γεγονός που έμεινε στο μηδέν στην επίθεση (0/4 τρ.), μέτρησε και 4 λάθη.

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν καθαρά επιθετικό. Ήταν η πρώτη φορά που οι Πειραιώτες σκόραραν κάτω από τους 71 πόντους. Μέτρησαν μόλις 60 πόντους, τη στιγμή που έχουν την κορυφαία επίθεση στην EuroLeague με σχεδόν 87 πόντους μέσον όρο. Με 46,2% στα δίποντα, 27,6% στα τρίποντα και 57,1% στις βολές είναι δύσκολο να κερδίσεις και μάλιστα εκτός έδρας.

Σε όλα αυτά προσθέστε και 15 λάθη. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, το ματς κρίθηκε στο τέλος. O Mακ Κίσικ έκανε το 59-59 στο 1'50'' πριν από το τέλος, αλλά στη συνέχεια ο Πίτερς έχασε εύκολο λέι απ, ο Σλούκας σπατάλησε βολή, ενώ έχασε και το σουτ για να ισοφάριζε σε 61-61 στα 22'' πριν από το τέλος. Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.