Μοτιεγιούνας: «Ο Ολυμπιακός "χτίζει", ο Παναθηναϊκός... αγοράζει» (vid)

Δηλώσεις στο podcast του basketnews.com αναφορικά με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό παραχώρησε ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας.

Μοτιεγιούνας: «Ο Ολυμπιακός "χτίζει", ο Παναθηναϊκός... αγοράζει» (vid)

Στο podcast «URBONUS» του basketnews.com με τον Ντονάτας Ουρμπόνας μίλησαν Μάικ Τζέιμς και Ντονάτας Μοτιεγιούνας.

Η συζήτηση αφορούσε γενικά τη EuroLeague με τους δύο παίκτες της Μονακό να σχολιάζουν τη μέχρι τώρα πορεία της διοργάνωσης.

Όταν η συζήτηση έφτασε στις ελληνικές ομάδες ο Λιθουανός σέντερ τόνισε πως η ομάδα που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που είναι μια καινούρια ομάδα. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός χτίζει, ενώ ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να αγοράσει.

Σχολίασε δε και τα περί ελεύθερου μπάτζετ για μεταγραφές που προέκυψε μετά την ήττα από το Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, δηλώνοντας πως δε θεωρεί ότι υπάρχουν διαθέσιμοι παίκτες για να αλλάξουν κατ' αυτόν τον τρόπο την εικόνα των «πρασίνων».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ο Ολυμπιακός έχει "χτίσει" την ομάδα του και ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να την "αγοράσει". Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε 3-4 χρόνια για να φτιάξει την ομάδα που έχει τώρα και η χημεία του είναι πολύ ισχυρότερη σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό.

Οι "πράσινοι" πήραν σπουδαίους παίκτες, αλλά δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν ομάδα, δεν έχουν τα κομμάτια που απαιτείται για να ενωθούν όλοι αυτοί οι παίκτες.

Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στο μεταγραφικό παζάρι δύο παίκτες που θα τους πάρουν για να... γυρίσει η εις βάρος τους κατάσταση, παρά το "ελεύθερο" που έδωσε ο Γιαννακόπουλος στον Ράντονιτς για να κάνει όποιες κινήσεις θέλει».

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση: