Ολυμπιακός: Πάτησε κορυφή αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος

Δεν χρειάζονται θριαμβολογίες από τώρα 

Ολυμπιακός: Πάτησε κορυφή αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος

Ο φετινός Ολυμπιακός, τουλάχιστον ως τώρα, δεν ήταν και το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα σταθερότητας. Μετά από μεγάλες νίκες έρχονταν κακές ήττες και το αντίστροφο. Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έδειξε συνέπεια. Λίγο μετά τη μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν το μυαλό τους και απόλυτα συγκεντρωμένοι πήραν μια υπερπολύτιμη νίκη επί της φορμαρισμένης Ολίμπια Μιλάνο.

Είναι αλήθεια ότι τον φοβόμαστε φέτος τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αλλά κόντρα στους Ιταλούς δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης. Με οδηγό την άμυνα (όπου θα πρέπει να κατάλαβαν οι «ερυθρόλευκοι» ότι από κει ξεκινούν όλα) ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός και έφτασε σε μια άνετη νίκη.

Ο Τόμας Ουόκαπ ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο παρκέ, ένας παίκτης-ευλογία για κάθε προπονητή. Για άλλη μια φορά ο «βιονικός» Αμερικανός τα έκανε όλα (σε άμυνα και επίθεση) και στο λιμάνι θα πρέπει να είναι ευτυχισμένοι που τον έχουν στην ομάδα τους.

Ο Ολυμπιακός παράλληλα δεν άφησε να πάνε στράφι οι …γκέλες όλων των πρωτοπόρων το βράδυ της Πέμπτης. Και …πάτησε κορυφή, έχοντας την παρέα άλλων τεσσάρων ομάδων! Είπαμε, η φετινή Ευρωλίγκα είναι …θεότρελη!

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ (όπου οφείλει να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα) και στη συνέχεια έρχεται η πρώτη «διαβολοβδομάδα» του νέου έτους στην Ευρωλίγκα, με εκτός έδρας αποστολές σε Μονακό και Μπολόνια.

ΥΓ. Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να βρήκαν ξανά τα πατήματά τους, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Γι΄ αυτό και χαμηλοί τόνοι, δεν έχουν κανένα νόημα οι θριαμβολογίες από τώρα.