Χτύπα κι άλλο, θα τα αντέξω

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα «στραγγάλισε» την Αρμάνι Μιλάνο όταν οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα πήγαν να παίξουν «ξύλο» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Χτύπα κι άλλο, θα τα αντέξω

Στην κορυφή της EuroLeague ο Ολυμπιακός στο φινάλε του πρώτου γύρου. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν τα αποτελέσματα της Πέμπτης (5/1) και μετά τη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο στρογγυλοκάθισαν στην κορυφή της βαθμολογίας, της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ματς δεν ήταν καθόλου εύκολο, με την Αρμάνι να έχει εξαιρετικούς παίκτες και να κατεβαίνει στο ΣΕΦ με καλή ψυχολογία και τρεις σερί νίκες στην EuroLeague ενώ είχε πάρει και το ντέρμπι στην Ιταλία κόντρα στη Βίρτους.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να πάρει…κεφάλι στην πρώτη περίοδο, όπως έχει κάνει στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια αλλά η Αρμάνι μπήκε με μυαλό, ψηλή πεντάδα και στόχο να σταματήσει τον Φαλ.

Βρήκε χώρο όμως ο Πίτερς, ο οποίος έκανε εξαιρετικό δεκάλεπτο» και…σκότωσε τους Ιταλούς, έχοντας δίπλα του τον φοβερό Παπανικολάου αλλά και τον Σλούκα, ο οποίος όπως και στο ΟΑΚΑ έτσι και το βράδυ της Παρασκευής (6/1) ήρθε από τον πάγκο – αυτή τη φορά νωρίτερα – κυκλοφόρησε την μπάλα με μαεστρία, οι Πειραιώτες…έκρυψαν την μπάλα (δεν είχαν λάθος) και η διαφορά εκτινάχτηκε στο +12 με το τρίποντο του ΜακΚίσικ.

Η Αρμάνι δεν είναι ομάδα της πλάκας και ας την κέρδισε εύκολα ο Ολυμπιακός. Αυτό το απέδειξε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Έβγαλε πάνω στο παρκέ καλές φάσεις, αλλά πάνω απ’ όλα οι Ιταλοί αποφάσισαν να πάνε δύναμη με πάνω στις φάσεις και να…παίξουν «μπασκετικό ξύλο».

Ροκάνισαν τη διαφορά, ο Ολυμπιακός…κόλλησε στην επίθεση, έχασε το μυαλό του στην άμυνα και δεν είχε καθόλου ρυθμό και ισορροπία.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως η αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε αποφασισμένη στο παρκέ και…απάντησε στο «μπασκετικό ξύλο» της Αρμάνι.

Οι «ερυθρόλευκοι» για δέκα λεπτά έβαλαν κάτω τους Ιταλούς και τους «στραγγάλισαν». Δεν τους άφησαν να πάρουν ανάσα, οι έκλεψαν μπάλες και βρήκαν μέσα από την άμυνά τους εύκολα καλάθια.

Το «κλειδί» ήταν φυσικά ο τρόπος που προσέγγισε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Η διαφορά μπορεί να χάθηκε στη δεύτερη περίοδο αλλά οι Πειραιώτες δεν έχασαν το μυαλό τους όταν έπρεπε και κράτησαν για περίπου επτά λεπτά χωρίς καλάθι εντός πεδιάς τους παίκτες του Μεσίνα, στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Πειραιώτες εκεί έκαναν ένα επιμέρους 13-1 και οι Ιταλοί κατάλαβαν πως δεν υπήρχε γυρισμός στο ΣΕΦ.

ΥΓ Στο φινάλε των τριών περιόδων, ο Ολυμπιακός πήρε εννέα πόντους! Τρίποντο ΜακΚίσικ στο πρώτο δεκάλεπτο, τρίποντο Βεζένκοφ στο φινάλε του ημιχρόνου και τρίποντο Σλούκα στο τέλος της τρίτης περιόδου.

ΥΓ 1 Έξι λεπτά πριν από το φινάλε, ο Ουόκαπ αφού κόβει και κλέβει. Πασάρει στον ΜακΚίσικ. Εκεί που περιμένει ο κόσμος κάρφωμα από τον πάντα εντυπωσιακό Αμερικανό, εκείνος πασάρει στον Βεζένκοφ για να τελειώσει τη φάση. Ο ορισμός της ομάδας.

ΥΓ 2 Σημαντική νίκη γιατί ήρθε μια εβδομάδα μετά το «πάρτι» στο ΟΑΚΑ αλλά και γιατί ακολουθεί η εβδομάδα με εκτός έδρας αναμετρήσεις κόντρα σε Μονακό και Βίρτους.

ΥΓ 3 Άστοχος ο Κάνααν αλλά φοβερός μαχητής. Έκανε δύο κλεψίματα στο τρίτο δεκάλεπτο και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης, μέσα από την άμυνα του.