Η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της EuroLeague - Η θέση που του αρμόζει να βρίσκεται, γιατί παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη.

Η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη

O Oλυμπιακός από την αρχή της σεζόν βρίσκεται στην κορυφή του συστήματος αξιολόγησης, το οποίο δείχνει την ομάδα που έχει την υψηλότερη απόδοση στη διοργάνωση. Παράλληλα, είναι πρώτος τόσο στην επίθεση, όσο και στις ασίστ, αλλά και στα δίποντα. Στις περισσότερες κατηγορίες βρίσκεται στις πρώτες πέντε θέσεις. Δείγμα της δυναμικής, της ποιότητας, αλλά και του μπάσκετ που παρουσιάζει φέτος η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το μόνο που του έλλειπε είναι η κορυφή της πρώτης θέσης. Πλέον, αυτή βρίσκεται ξανά σε ερυθρόλευκα χέρια. Ισοβαθμεί με τους αντιπάλους του, αλλά υπερτερεί στη διαφορά πόντων. Οι Πειραιώτες παίζουν το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη από την αρχή της σεζόν, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους και πλέον αυτό φαίνεται δικαίως και στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο (82-66), αν και παρουσίασε ορισμένα κενά διαστήματα στο παιχνίδι του. Από τη στιγμή όμως που πήρε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, δεν το έχασε ποτέ ξανά. Και κάθε φορά που οι Ιταλοί προσπαθούσαν να φέρουν τα πάνω-κάτω, οι γηπεδούχοι πατούσαν... γκάζι. Το μυστικό ήταν η άμυνα στο δεύτερο μέρος. Οι Πειραιώτες κράτησαν μόλις στους 28 πόντους τους Ιταλούς, μέτρησαν 14 κλεψίματα και «έπνιξαν» τους φιλοξενούμενους με την πιεστική τους άμυνα. Δεν ήταν τυχαίο πως υπέπεσαν σε 21 λάθη.

Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα του Άλεκ Πίτερς. Λόγω της ανετοιμότητας του Σάσα Βεζένκοφ, ο Αμερικανός μπήκε βασικός στην αναμέτρηση και έδωσε ρεσιτάλ. Μέτρησε 13 πόντους, με 2/2 δίποντα και 3/3 τρίποντα, δίχως να χάσει σουτ στην πρώτη περίοδο. Ήταν ο παίκτης που έδωσε το σύνθημα και οι υπόλοιποι ακολούθησαν. Ο Τόμας Ουόκαπ έκανε σχεδόν τα πάντα στο παρκέ (10 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 2 ασίστ), δείγμα του πληθωρικού ταλέντου του, ενώ ο Κώστας Σλούκας έκανε θραύση στη δημιουργία. Μοίρασε 9 ασίστ, κάνοντας σχεδόν πάντα σωστές επιλογές στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός συνδύασε την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι του. Υπήρχαν στιγμές που η μπάλα... χάθηκε, η κυκλοφορία της μπάλας ήταν εκπληκτική ανά διαστήματα, με τον κόσμο να επευφημεί τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα για την παράσταση που έδωσαν. Οι Πειραιώτες απέδειξαν το γιατί είναι πάντα σημαντικό να έχεις καλό σουτ από την περιφέρεια (12/26-46%), μοίρασαν 19 ασίστ και έφτασαν στη νίκη επιβάλλοντας τον ρυθμό τους από την αρχή έως και το τέλος της αναμέτρησης. Καλή χρονιά!