Η Ζαλγκίρις έχει το υψηλότερο μπάτζετ της ιστορίας της

Στα 10.700.000 ευρώ ανέβηκε το μπάτζετ της Ζαλγκίρις Κάουνας και οι αριθμοί αυτοί αποτελούν το υψηλότερο που έχει παρουσιάσει ποτέ στην ιστορία της. 

Η Ζαλγκίρις έχει το υψηλότερο μπάτζετ της ιστορίας της

H Zαλγκίρις Κάουνας θα έχει φέτος το υψηλότερο μπάσκετ της ιστορίας της, με τους Λιθουανούς να είναι ενθουσιασμένοι ύστερα και από την παρουσία τους στο περσινό Final Four.

Η ομάδα της Ζαλγκίρις γνωστοποίησε πως το μέγεθος του μπάτζετ που θα έχει την σεζόν 2018-2019, θα είναι το μεγαλύτερο της ιστορίας της. Συγκεκριμένα, από τα 8.500.000 ευρώ εκτοξεύτηκε στα 10.700.000 ευρώ, με τα 7.400.000 να αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι.

Και όλα αυτά, όταν μέχρι πριν περίπου πέντε χρόνια, η Ζαλγκίρις είχε χρέη που έφταναν τα 11.500.000 ευρώ. Όμως, λειτούργησαν με σωστή μέθοδο και κατάφεραν όχι μόνο να ξεχρεώσουν, αλλά και να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο σύνολο υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, το οποίο έφτασε έως και το Final Four.

Όσον αφορά τις φετινές αλλαγές στο ρόστερ της, οι "πράσινοι" απέκτησαν τους Τόμας Γόλκαπ, Λαουρίνας Μπιρούτις, Μαρτίνας Γκέμπεν, Μάριους Γκριγκόνις, Νέιτ Βάλτερς και Ντονάτας Σαμπέκις. Παράλληλα, αποχώρησαν οι Βασίλιε Μίτσιτς (Εφές), Κέβιν Πάνγκος (Μπαρτσελόνα), Μπένο Ούντριχ, Μαρτίνας Σάλους και Αξέλ Τουπάν (Ολυμπιακός).