Ο Ολυμπιακός σκότωσε κάθε ελπίδα του Παναθηναϊκού για καλύτερες ημέρες

Ο Παναθηναϊκός ήλπιζε (επιτέλους) σε μία νίκη επί του Ολυμπιακού, ο οποίος διέλυσε κάθε αμφιβολία για την ανωτερότητά του.

Ο Ολυμπιακός σκότωσε κάθε ελπίδα του Παναθηναϊκού για καλύτερες ημέρες

Ήταν σαφές ότι ο Παναθηναϊκός ήλπιζε ότι σήμερα θα έβαζε τέλος στο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού. Πολύ περισσότερο δηλαδή από τις προηγούμενες φορές.

Οι «πράσινοι» είχαν ανεβάσει αισθητά την απόδοσή τους στην EuroLeague, τουλάχιστον σε σχέση με το τραγικό τους ξεκίνημα. Την ίδια στιγμή, οι Πειραιώτες πέρασαν μία περίοδο καμπής με δύο «άσχημες» ήττες από Βιλερμπάν και Ερυθρό Αστέρα, ενώ παρατάσσονταν και χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ.

Η ομάδα του Ράντονιτς είχε λοιπόν βάσιμους λόγους να ελπίζει ότι επιτέλους θα κέρδιζε τους παίκτες του Μπαρτζώκα, μετά από 9 ήττες. Μία νίκη όχι μόνο βαθμολογικής, αλλά κυρίως ψυχολογικής σημασίας με την υπόσχεση ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Τελικά, όμως και πάλι ο Παναθηναϊκός έμεινε την ελπίδα. Ή μάλλον την σκότωσε ο Ολυμπιακός, περνώντας από το ΟΑΚΑ με επίδειξη δύναμης κόντρα στους ανήμπορους «πράσινους».

Τι και αν έλειπε ο καλύτερός του παίκτης; Τι και προερχόταν από δύο κακές ήττες; Ο Ολυμπιακός του ΟΑΚΑ ήταν ο Θρύλος των ονείρων των οπαδών του. Η παρουσία του Παναθηναϊκού, από την άλλη, έμοιαζε με εφιάλτη.

Είναι νωρίς να πούμε κάτι με σιγουριά, ωστόσο πιστεύουμε ότι το 71-95 θα είναι το πιο καθοριστικό για τον Ολυμπιακό και το πιο καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, είναι και ο τρόπος που ήρθε, αλλά και το χρονικό σημείο της σεζόν.