Ολυμπιακός: Μόνο νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα στις 21:00, έχοντας στόχο να επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα από την απρόσμενη ήττα από τη Βιλερμπάν.

Ολυμπιακός: Μόνο νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα

Ο Ολυμπιακός σήμερα το βράδυ θα υποδεχτεί στο ΣΕΦ τον Ερυθρό Αστέρα. Στόχος των Πειραιωτών να αντιδράσουν ύστερα από την ήττα από τη Βιλερμπάν στη Γαλλία και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Οι Σέρβοι έχουν ενισχυθεί. Ήρθαν στο Φάληρο έχοντας και τον Φακούντο Καμπάτσο στη σύνθεσή τους, αλλά η παρουσία του στο ματς θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Η έλευσή του και μόνο, όμως, έχει τονώσει το ηθικό της ομάδας του Βελιγραδίου. Ο Αργεντινός γκαρντ άφησε το ΝΒΑ και έγινε συμπαίκτης με τον συμπατριώτη του, Λούκα Βιλντόσα.

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν κοιτάει τόσο τι κάνει ο αντίπαλος όσο το πώς λειτουργεί εκείνος για να φτάσει στη νίκη. Είναι γεγονός πως οι Πειραιώτες έχουν βρει τρομερό ρυθμό στο ΣΕΦ στην Ευρώπη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους. Πέρα από το γεγονός πως έχουν κάνει το 4-0 απέναντι σε Φενέρμπαχτσε (94-67), Βίρτους (117-71), Άλμπα (86-76) και Παρτιζάν (87-58), έχουν σημειώσει και επιβλητικές νίκες, ισοπεδώνοντας τους αντιπάλους τους. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν μέσον όρο στην επίθεση τους 96 πόντους. Κόντρα σε έναν αντίπαλο ο οποίος σκοράρει αρκετά λιγότερο φέτος (86.4 - 73.6 πόντοι), οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα ποντάρουν στο εκτελεστικό τους ένστικτο. Θα επιδιώξουν να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, να πάνε το παιχνίδι σε πολλές κατοχές αλλά και σε υψηλό σκορ, σε έναν ρυθμό που οι Σέρβοι θα ζοριστούν να ακολουθήσουν.

Άλλωστε, ο Σάσα Βεζένκοφ και η παρέα του διαθέτουν την κορυφαία επίθεση φέτος στην Ευρωλίγκα, ενώ είναι πρώτοι και στις ασίστ με 22.3 ανά παιχνίδι. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας, παιχνίδι συνεργασιών, κίνηση μακριά από τη μπάλα, πικ εν ρολ, αλλά και καλό σουτ από την περιφέρεια, θα είναι βασικοί τομείς στους οποίους θα επενδύσουν οι γηπεδούχοι για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Μονόδρομος η νίκη καθώς χρειάζεται άμεση αντίδραση ύστερα από την ήττα από τη Βιλερμπάν.
Ο Ολυμπιακός πέρσι βίωσε μία ανέλπιστη ήττα στο Φάληρο.

Μάλιστα, ο Ερυθρός Αστέρας τον υποχρέωσε στο πρώτο του αρνητικό αποτέλεσμα στο ΣΕΦ. Οι Σέρβοι επικράτησαν με σκορ 72-76, έχοντας κορυφαίο τον Όγκνιεν Ντόμπριτς (14 πόντοι) αλλά και τον Νίκολα Κάλινιτς (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Από την ελληνική ομάδα είχαν ξεχωρίσει οι Σάσα Βεζένκοφ (20 πόντοι, 4/7 τρίποντα) και Κώστας Σλούκας (18 πόντοι, 4 ασίστ).