Ο Ολυμπιακός δεν έχασε από το τρίποντο του Νουά

Ο Ολυμπιακός έδωσε «μάχη» για να χάσει ένα δικό του παιχνίδι από τη Βιλερμπάν και τελικά τα κατάφερε. Ο Νουά στο φινάλε απλά έγινε ο ήρωας των Γάλλων και τιμώρησε το «ερυθρόλευκο υφάκι». 

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε από το τρίποντο του Νουά

Όταν ένα ματς κρίνεται στο σουτ, τότε ακόμη και η Dream Team μπορεί να ηττηθεί από σχολική ομάδα. Φυσικά και η Βιλερμπάν δεν είναι ομάδα της πλάκας αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον φετινό Ολυμπιακό.

Την αρμάδα που τις τελευταίες ημέρες…κατάπιε Βίρτους και Φενέρμπαχτσε. Την αρμάδα που όλοι θαύμασαν στο πρώτο ημίχρονο και της αναμέτρησης κόντρα στη Βιλερμπάν. Μια ομάδα που μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη για να παίξει σκληρά στην άμυνα και έξυπνα στην επίθεση.

Έκλεισε όλους τους χώρους στην άμυνα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβαζαν το κορμί τους και πήγαιναν με αποφασιστικότητα σε όλες τις φάσεις, ενώ στην επίθεση όλα δούλευαν ρολόι αφού η μπάλα δεν κολλούσε, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξαιρετικές συνεργασίες, καθαρό μυαλό και πάνω απ’ όλα έναν Κάνααν και έναν Μπολομπόι που όχι μόνο βοήθησαν αλλά ήταν εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης και στις δυο πλευρές του παρκέ στο πρώτο ημίχρονο.

Και ξαφνικά από τα μέσα της τρίτης περιόδου και μετά οι διακόπτες…έπεσαν. Ενδεχομένως οι παίκτες του Ολυμπιακού να πίστεψαν πως όλα τελείωσαν και δεν γυρίζει το παιχνίδι. Βγήκε και η κούραση (δεν είναι ρομπότ οι παίκτες μην λέμε τα ίδια) και ξαφνικά η Βιλερμπάν μεταμορφώθηκε σε Σαν Αντόνιο Σπερς (την περίοδο φυσικά όπου έπαιζε ο πρόεδρος της ομάδας Τόνι Πάρκερ στα «σπιρούνια»).

Οι Γάλλοι αποφάσισαν να παίξουν άμυνα, ύψωσαν τα χέρια τους, σταμάτησαν το κοψίματα των παικτών του Ολυμπιακού και μέσα από αυτή τη διαδικασία, όχι μόνο «χάλασαν» το μυαλό των Πειραιωτών αλλά βρήκαν και καλή κυκλοφορία της μπάλας, εύκολα καλάθια αλλά και μακρινά σουτ. Το 47-61 έγινε 60-61 πριν καλά-καλά το καταλάβουμε και από εκεί και πέρα η αναμέτρηση έγινε «ροντέο» αφού ο Ολυμπιακός δεν είχε τη δυναμική, τη φρεσκάδα και το μυαλό για να πάρει και πάλι μια καλή διαφορά. Άλλωστε δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να πατάς ένα κουμπί και από μαλθακός να γίνεσαι σκληρός και έτοιμος να πεθάνεις στο παρκέ.

Οι παίκτες της Βιλερμπάν από τη στιγμή που γύρισαν το ματς, πήραν και ψυχολογία, πίστεψαν πως μπορούν να πάρουν και τη νίκη και την πήραν με έναν τρόπο, θα μπορούσαμε να πούμε…Ολυμπιακό αφού παρά την κάκιστη εικόνα τους στο πρώτο μέρος, δεν τα παράτησαν, κυνήγησαν τη στιγμή τους και αυτή ήρθε στο σημείο όπου ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ούτε σουτ να κάνει.

Έτσι οι Γάλλοι κατάφεραν να πάρουν μια νίκη με το τρίποντο στο φινάλε του Νουά, ο οποίος έγινε «ήρωας» και έδωσε τη χαριστική βολή στον Ολυμπιακό που είχε υφάκι και το «πλήρωσε».

ΥΓ Όσα ξέρει ο προπονητής, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, αλλά ο Κάνααν που ήταν καλός και το βράδυ της Πέμπτης, ίσως θα μπορούσε στο τέλος να είναι στο παρκέ. Από τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότερες επιθέσεις στην τελευταία περίοδο ήταν κάκιστες.