Γιασικεβίτσιους για Παναθηναϊκό: «Να μη δώσουμε χώρο στον Μπέικον»

Δηλώσεις αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

Γιασικεβίτσιους για Παναθηναϊκό: «Να μη δώσουμε χώρο στον Μπέικον»

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της EuroLeague, μετά την μεγάλη νίκη στο Μονακό, και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παραχώρησε δηλώσεις αναφορικά με την αναμέτρηση.

Ο Λιθουανός τεχνικός δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και πως η Μπαρτσελόνα πρέπει να προσέξει πολύ την άμυνα στο ένας με έναν.

Για τον Μπέικον δήλωσε πως παίρνει τις περισσότερες επιθέσεις από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στη λίγκα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν του δώσεις χώρο θα σε τιμωρήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον Μπέικον: «Ο Μπέικον είναι ένας παίκτης μπορεί να προσφέρει πολλούς πόντους στην ομάδα του. Παίρνει πολλές επιθέσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλον στην Ευρωλίγκα. Έχει συνεχώς την μπάλα στα χέρια του και είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις, τόσο στο ένας εναντίον ενός, όσο και στον αιφνιδιασμό. Αν του δώσεις χώρο θα σε τιμωρήσει με κάποιο τρίποντο».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιεί λίγους παίκτες και έχει μικρό ροτέισον, αλλά όσοι παίζουν βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Λι, ο Γουόλτερς, ο Γουίλιαμς, ο Παπαγιάννης. Έχουν την ικανότητα να σκοράρουν με ευκολία. Έχουν μέσο όρο 85 πόντους στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους. Ο Μπέικον σκοράρει 17 ή 18 σε κάθε παιχνίδι, τρέχοντας στον αιφνιδιασμό. Οι εύκολοι πόντοι θα είναι πολύ σημαντικοί στο παιχνίδι».

Για το πού θα κριθεί ο νικητής: «Ο ρυθμός που θα έχουμε θα είναι επίσης πολύ σημαντικός. Θα πρέπει να επιλέγουμε σωστά το αν θα τρέξουμε ή το αν θα επιτεθούμε 5 εναντίον 5. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου νικήσαμε εξαιτίας της άμυνάς μας. Τώρα πρέπει να παίξουμε πιο γρήγορα και να αμυνθούμε ακόμα καλύτερα, ειδικά στο ένας εναντίον ενός».

Για τον Μίροτιτς: «Ο Μίροτιτς έχει επιστρέψει καλά. Ήμασταν πολύ υπομονετική με την επιστροφή του και πρέπει να διαχειριστούμε τον χρόνο που θα παίζει σαν να είναι σε περίοδο προετοιμασίας. Αυτό θα ισχύει για αρκετό καιρό ακόμα. Παίζει καλά και παίρνει τις σωστές αποφάσεις».